hasan-kaplan1

KİM VATAN HAYİNİ? KİM VATAN SEVER?

Tarih boyunca devlet ekini elinde tutanlar, iktidar olanlar kendilerine karşı olanları, muhalifleri hep “vatan haini” olarak suçlamışlardır. Tarihde hep tersini yazmıştır.
Kimin vatan haini, kimin vatan sever olduğunu muktedirler, iktidarlar değil; tarih belirler. Bu hep böyle olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır. Bunun böyle olduğunu görmek için toplumlar tarihine kısa bir gözatmak yeterli olacaktır.
Peki bu ülkenin aydınını, yazarını, çizerini, akademisyenini,
Muhalefetini, solcusunu, sosyalistini, kendi gibi düşünmeyen Kürdün’ü, Türkü,nü, Alevi’sini, çıkan her aykırı sesi “vatan haini” ilan edenler, iktidardaliler bu tetihsel gerçeği bilmezler mi? Bilirler elbette. Bilirler de iktidarlarını bir gün daha fazla sürdürmek için, bile bile bu yalana baş vururlar. Bile bile ülkelerinin talanına, yağmalanmasına göz yumar, hizmet eder.
Yıllardır ülke ekonomisine, istihtamına hiç bir katkısı olmayan; Mercedes, Wolsvagen, Opel, Honda, Hudai, BMV, Volvo, Ford gibi dünya otomotiv devlerine pazar yaratmak için, kendi ülkesinin doğasını katleden, kendi ülkesinin ekonomisini otomotiv devleri, daha çok araba satsın, daha çok kazansın diye; gereksiz yollar, otobanlar, köprüler gibi ölü yatırımlarla toprağa gömenler, bizlerin vergisiyle yaptığınız bu yollardan, köprülerden bizleri parayla geçirenler; sonrada “yollar köprüler yaptık” deyip, toplumun gözünü boyayanlar. Sizler “vatan sever” oluyorsunuz bizler; sizin yıllardır sürdürdüğünüz yalana ve talana #Hayır diyen. “ülkenin bir ağacına, bir otuna zarar gelmesin, derelerimiz, ırmaklarımız yok edilmesin doğamız katledimesin, tarım alanlarımız öldürülmesin ülkenin. Kaynakları dünya devlerine peşkeş çekilmesin” diyen bizler “vatan haini” oluyoruz öyle mi?
Onbeş yılda ülkeyi; etrafı düşmanlarla çevrili bir adaya dönüştüren sizler; “vatan sever” bizler “vatan haini” oluyoruz öyle mi?
Bütün komşularıyla kavgalı hale getiren, ülkeyi hiç tarafı olmamamız gereken bir savaşa, Ortadoğu bataklığına sokan, sizler; “vatan sever” bizler “vatan haini” oluyoruz öyle mi?
Hergün ülkeye; içinde gencecik ülke evlatlarının olduğu tabutlar girmesine neden olan, sonrada bunlara “şehit” diyerek toplumun gözünde; izlediğiniz yanlış politikalarla ölen gencecik insanların ölümlerine bir kutsiyet kazandırmaya çalışan sizler ” vatan sever” oluyor. Bizler; insanlar ölmesin diyenler “vatan haini” oluyor öyle mi?
Onbeş yılda; kendiniz ve çevreniz; ülke kaynaklarını talan ederek onbeş bin kat zenginleşiyor, toplum; onbeş bin kez yoksullaşıyor; genede siz “vatan sever” bizler “vatan haini” oluyoruz öyle mi?
Yıllarca bu ülkenin dişiyle, tırnağıyla var ettiği Kit’ler sizler tarafından yağmalanıp, yok ediliyor. İnsanlar işsiz güçsüz bırakılıyor, ülke tarımı dünya kapitalist tarım çiftliklerinin istek ve talepleri doğrultusunda katlediliyor, pamuk üreticisi, tütün üreticisi, pancar üreticisi yok ediliyor. Hayvancilik öldürülüyor, genede siz “vatan sever” bizler “vatan haini” oluyoruz öyle mi?
Toplumu önce yoksullaştırıp, dilenci, işsiz, asalak, durumuna getiriyorsunuz, sonrada makarnayla, bulgurla gözlerini boyuyorsunuz; genede siz “vatan sever” bizler “vatan haini” oluyoruz öyle mi?
Ne diyelim sizlerin vatan severlik kriterleriniz buysa; biz almayalım. Bizler sizin bu “vatan severliginize” karşı çıkmaya ” vatan haini” olmaya devam edelim.
Bu ülkeyi, bu vatanı sizler gibi “sevmek” tense “vatan haini” olmak tercihimizdir.

Hasan Kaplan