unnamed (2)Sağlık Emekçileri Sendikası Malatya eski Şube Başkanı Bülent Uçar son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Sadece sendikal mücadele verdiği için, ekmeğinin aşının mücadelesini verdiği için ihraç edilen Uçar, ülkemizde yok edilen adaletin, yaratılan baskı ortamının, beslenen kin damarının son kurbanıdır” dedi.

29 Ekim 2016 da yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ihraç edilen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Eski Şube Başkanı Bülent Uçar hayatını kaybetti.4 aylık ihraç sürecine ve haksızlığa daha fazla dayanamayarak, geçirdiği kalp krizi sonrası kurtarılamayan Bülent Uçar, memleketi Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Polatdere Mahallesinde toprağa verildi.

unnamed (3)

Uçar’ı son yolculuğuna CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, sendika temsilcileri, ailesi ve dostları uğurladı.

Bülent Uçar’ın binlerce haksız ve hukuksuz ihraçtan yalnızca biri olduğunu, hiç bir yargılama yapmadan, hakkını arayabileceği merci de bırakmadan işinden ve aşından edildiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İktidarın FETÖ ile mücadele diye ilan ettiği OHAL’de, ‘terörü kazıyacağız’ diye çıkardığı KHK’lar ile, aslında muhalif avına dönen sürecin son kurbanı Bülent Uçar olmuştur. Aç bırakarak ölüme terk ettikleri insanlardan biri olan Bülent Uçar, dört aylık arayışın ardından, bu haksızlığa, bu adaletsizliğe daha fazla dayanamayarak aramızdan ayrıldı.”dedi.

“İktidar sözcülerinin basit bir eşyaymış gibi anlattıkları, “kurunun yanında yanan yaş” benzetmesi, haksızca ihraç edilen on binlerce insana verdikleri değeri gösteriyor” diyen Ağbaba, “ Bu insanlar ne yer ne içer, sokakta mı kalırlar umurlarında değil. Vicdanlarını askıya asmış bu iktidar yöneticilerinin tek derdi iktidarları ve koltukları. Bülent Uçar, ülkemizde yok edilen adaletin, yaratılan baskı ortamının, beslenen kin damarının son kurbanıdır” İfadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bülent Uçar’ın hikayesi aslında ortalama bir muhalifin hikayesi. Yokluk içerisinde tırnağıyla kazıyarak, zaman zaman haksızlığa uğrayarak emek mücadelesinde yer almış, sadece sendikal mücadele verdiği için, sadece ekmeğinin aşının mücadelesini verdiği için ihraç edilmiş ama bu zulme teslim olmamış, eğilmemiş, bükülmemiş bir arkadaşımız. Bu mücadele sonunda başarıya ulaşacaktır. Bülent gibi sadece emek, demokrasi mücadelesi verenlere yapılan baskılar elbette son bulacaktır.”şeklinde konuştu.