“Anketlerde Hayır önde gidiyor; tutuklananların sayısı da bu yüzden artıyor.”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hayır oylarının artmasının, iktidar sahiplerinin uykularını kaçırdığını söyledi. Yarkadaş, “CHP üyesi Samet Burak Sarı da hayır dediği için tutuklandı” diye konuştu.

İstanbul Maltepe Meydanı’nda buluşan CHP’liler, üyeleri Samet Burak Sarı’nın cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanmasını protesto etti.

PARTİ YÖNETİCİLERİ DE KATILDI

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu ile Maltepe Gençlik Kolları Başkanı Alican Yiğit’in de hazır bulunduğu protestoya çok sayıda partili de eşlik etti.

HAYIR DİYENLERE 85 GÖZALTI

Samet Burak Sarı’nın annesi ile akrabalarının da katıldığı protesto gösterisinde konuşan CHP’li Yarkadaş, “HAYIR dediği için 85 kişi gözaltına alındı. İki gazeteci işinden atıldı. Üç milletvekili de partisinden ihraç edildi” dedi.

HUKUKSUZ BİR UYGULAMA

CHP Gençlik Kolları Üyesi 19 yaşındaki Samet Burak Sarı’nın da HAYIR’ın örgütlenmesi için aktif bir mücadele verdiğini belirten Yarkadaş, “Samet bu yüzden tam hukuksuz bir şekilde tutuklandı” ifadesini kullandı. Yarkadaş, Samet Burak Sarı’nın yazmadığı bir tweetten dolayı tutuklandığını belirterek şöyle konuştu:

AVUKATININ TALEBİ YERİNE GETİRİLMEDİ

“Samet arkadaşımız, cumhurbaşkanına hakaret gibi; dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir isnatla tutuklandı. Avukat arkadaşımız Efkan Bolaç, Samet’e atfedilen tweetlerin, kendisi tarafından yazılmadığını mahkemede söyledi. Suça konu olan tweetlerin kim tarafından yazıldığının tespit edilmesi için, eşleştirme adı verilen, bilişim şubenin yapacağı basit bir incelemeyi talep etti. Buna rağmen eşleştirme uygulaması hiçbir şekilde yapılmadı. Ve Samet, sadece ve sadece ‘hayır’ dediği için tutuklandı.”

HAYIR ARTTIKÇA UYKULARI KAÇIYOR

CHP’li Yarkadaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hayır dediği için tutuklananların sayısı gitgide artıyor. Hayır dediği için şu ana kadar 85 kişi gözaltına alındı. 3 gazeteci işinden atıldı. 3 milletvekili partisinden ihraç edildi. Tüm bunlar tek bir şeyi gösteriyor: HAYIR’ın  karşısında korkuyorlar. Anketler, hayırcıların önde olduğunu gösterdikçe, birilerinin uykusu kaçıyor.”

“HAYIR, DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAKTIR”

HAYIR demenin demokrasiye, cumhuriyete, laikliğe ve parlamenter rejime sahip çıkmak olduğunu belirten Yarkadaş, şunları ifade etti:

“Samet  de hayır diyerek, cumhuriyete, demokrasiye, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine, demokratik parlamenter rejime sahip çıktı ve bunun bedelini tutuklanarak ödedi.

Ama ben biliyorum ki Samet, bugün o cezaevine nasıl girdiyse, aynı şekilde onuruyla, hepimizin arasına en kısa sürede yeniden gelecek ve mücadelesine devam edecek. Ne Samet’in tutuklanması, Ne Haziran Hareketi’ne mensup arkadaşlarımızın, taşlı sopalı saldırıya uğraması, bizi doğru bildiğimiz yoldan hiçbir şekilde vazgeçiremeyecek.

Bizim arkadaşlarımızı tutuklayarak, bize bedel ödetmeye çalışanlar, bedel ödemeye de hazır olmalıdır.

BASKIYLA SUSTURAMAZSINIZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri ya da hayır diyenler, birilerinin gözdağı vererek susturabilecekleri kitleler değildir.

Cumhuriyet kurulurken, hangi ruhtaysak, bugün de aynı ruhu taşıyoruz…

Dün cumhuriyeti nasıl kurduysak, bugün de yaşatmak ve onu taçlandırmak için mücadele etmeye hazır olduğumuzu Maltepe Meydanı’ndan bir kez daha haykırıyoruz.”