unnamed

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB)Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Korosu, 28 Şubat Salı günü Antakya Kültür Merkezi’nde farklılıkların zengin birlikteliğinin ezgilere döküldüğü Bir Şarkıdır Yaşamak” adlı hafızalara kazınan bir resital sundu.

HATAY, BAŞKAN SAVAŞ’IN ÖNCÜLÜĞÜNDE SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİN MERKEZİ OLDU

Sosyal ve kültürel etkinliklere verdiği önemle hemşehrileri tarafından takdir edilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın sosyal anlamda gelişimine katkı sunan gerek kültürel, gerek sanatsal organizasyonlarla hemşehrilerini buluşturuyor.

Müzik ziyafetinin sunulduğu konsere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HATSU Dairesi Başkanı Mehmet Çaparali, HBB Daire Başkanlıkları,  sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda sanatsever katılım gösterdi.

unnamed (5)

 “HATAY MENEKŞE ÇİÇEĞİ GİBİ NAZİK, KİBAR, GÖKKUŞAĞI GİBİ RENGÂRENK BİR ŞEHİR”

 Seslendirilen muhteşem ezgiler ve şarkılarla Hatay halkına verdikleri müzik ziyafetlerinden dolayı koro ekibi tebrik eden Başkan Savaş, “Çok kısa zamanda hazırladığınız muhteşem eserleri bizlere sunmanızdan dolayı emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Ben önce Antakya’da daha sonra Hatay’da sizlerin 8 yıldır yol arkadaşınızım. Hatay’ı iki tane bitkiye benzetiyorum. Birincisi; menekşe çiçeği gibi nazik, kibar, gökkuşağı gibi rengârenk bir şehir. İkinci olarak da sıkıntılı zamanlarımızda meşe ağacı gibi dimdik duran bir şehiriz. Hataylılar olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşan bir toplum olmamızdan dolayı Kurtuluş Savaşı sırasında, Hatay’ın kurtuluşunda ve Hatay devletinin kuruluşunda dimdik durmuşuz. Bu sebeple de sizlerin kardeşiniz ve başkanınız olmaktan gurur duyuyorum. 6 yıldır Ortadoğu’daki kaos ortamından dolayı psikolojik, sosyolojik ve ekonomik dertler ile boğuştuk. Ama yine de dimdik ayaktayız. Bizi ayakta tutan da o gökkuşağındaki renklerimizin birbiriyle kaynaşması, insanlarımızın birbirine sevgi ile bakması, birbiriyle kucaklaşmayı bilmesi, birinin rengini diğerinin rengini zenginlik olarak görmesindendir. Maalesef son 6 yılda bu renkliliğimizi zafiyet olarak gören içeriden ve dışarıdan art niyetli insanlar gerek şehrimizi gerekse ülkemizi karıştırmak için her türlü denemeyi yaptı. Bu deneme sürecinde de başarısız oldular. Başarısız olmaya da mahkûmlar. Bizler yeter ki meşe ağacı gibi dimdik gökkuşağı gibi rengârenk durmayı bilelim. Bu şehir sevilmeye ve yüceltilmeye çok ihtiyacı olan bir şehir. Bugünlerde ve bundan sonraki günlerde olsun bu şehrin ayakta kalması için birbirimizin nefesine bile ihtiyacımız var. Bugünü bize yaşattıran, şarkıları özgürce söyleyebildiğimiz, dinleyebildiğimiz şehrimizi ve bu ülkeyi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını buradan bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum. Benim için hayatta iki değer vardır. Birincisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve atalarımızın bize başkent olarak bıraktığı miras olan Ankara. İkincisi ise bizim bağımsızlığımızı, birliğimizi ve bütünlüğümüzü simgeleyen Türk bayrağımız. Ankara’ya güzel bakan bayrağının gölgesinde mutlu olan benim için en makbul insandır” dedi.

 Gerçekleştirilen konser hakkında bilgi veren Dr. Hamit Özen, “Koromuz bu sene yeni yapılanma süreci geçirdi. Aslında eski ama yeni bir koro ekibiyiz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın benden yeniden dizayn etmem için bir isteği oldu. Bizler de ekibimiz ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin desteği ile çalışmalarımıza başladık. Amacımız bu kültür mirasını genç nesillere aktarmaktır. Kültür, hoşgörü kentimize katkılarda bulunmak ve ileride oluşabilecek bir belediye konservatuarının temellerini atmaktır. Bize bu fırsatı veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

 SUNULAN EŞSİZ RESİTALE SANATSEVERLER  BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Yaklaşık 2 saat süren konserde, farklı yörelerimize ait birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserlerini seslendiren koro ekibinin, icra ettiği ezgilerle izleyiciler zaman zaman duygu dolu anlar yaşarken, kimi zaman da hareketli türkülere coşku ve neşe içerisinde eşlik ettiler.

Bugüne dek başarıyla gerçekleştirdiği konserlerle sanatseverlere birbirinden güzel müzik ziyafeti sunan Şef Gürcan Sovuksu yönetimindeki HBB Türk Müziği Korosu, konser bitiminde sanatseverler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Konser sonunda Başkan Savaş, birbirinden eşsiz eserleri ile Hataylılara muhteşem konser yaşatan Türk Halk Müziği Korosu’na ve Şef Gürcan Sovuksu’ya çiçek takdim etti.