????????????????????????????????????

Sami Özçelik / Artvin

AFGAD-Calısan-Gazeteciler-Guenue-Mesajı-Yayınladı 2

Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) tarafından düzenlenen, Hopa’da başlayan, Yusufeli, Ardanuç, Şavşat, Borçka Murgul ile devam eden ve finalin 7 Mart Salı günü saat 18.00’de Artvin Grand Hotel’de yapılacak olan. “Artvin Kurtuluşu ve Anayasa” Konulu paneller büyük ilgi gördü.

3 Mart Devrim Yasalarının Kabulu tarihinde başlatılan panellere halkın ilgisi yoğun oldu. Yusufeli, Ardanuç ve Şavşat’ta yapılan panellerin konuşmacıları Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, Bir şey Yapmalı Platformu sözcüsü Dr. Ali Mutlu Köylüoğlu oldu.

Anayasa değişikliğinin gerçekte nasıl tehlikeler barındırdığını anlatan panelistler, halkın çok dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, “7 Mart’ta Artvin’de yapacağımız bir etkinlikte Atatürk üstüne Çelik koymamıza izin verilmiyor, nereye gidiyoruz un bir örneğidir, Türkiye nereye gidiyor Türkiye cumhuriyetle doğduysa cumhuriyetin kurucu değerleriyle doğduysa Türkiye’nin yol haritası cumhuriyettir, Türkiye’nin Cumhuriyet dışında bir politikası yoktur ve bu yol haritasında Saptırılamaz.

????????????????????????????????????

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURUCU DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞTIRILAN CUMHURİYET ÖNCESİ DÖNEME ÇEVRİLEN BİR ANLAYIŞTIR

Şimdi anayasa değişikliği adı altında bizim önümüze getirilen aslında bir anayasa değişikliği değil anayasal değişikliğiyle adı altında getirilen Cumhuriyet ve değerlerini yönelen kurtuluşa, bağımsızlığa, yönelen en büyük saldırıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerinden uzaklaştırılan cumhuriyet öncesi döneme çevrilen bir anlayıştır. Bunu anayasa değişikliği adı altında dayatmaktır. 90 yıllık bütün Cumhuriyet basamaklarının anayasa değişikliği adı altında ortadan kaldırmaktır. Bakın bağımsızlığımızı, Kurtuluşumuzu kurtuluşumuzun kazanmak için bu coğrafyada bu topraklar üzerinde yaşayan Herkes Ama herkes her türlü farklılıklarıyla bir araya gelerek Kurtuluş mücadelesi verdi amaç nedir, amaç bağımsızlıktır, amaç kurtuluştur, amaç Cumhuriyeti ortaya koymakta. İşte bu şekilde egemenliğinden alan halk, tek adama Hayır diyerek halkın egemenliğine verilen mücadele bu, Kurtuluş mücadelesi Türkiye’yi Doğurdu. Nasıl halk kendi egemenliğini bizzat farklı bir yolla bizzat kullanarak bizzat Bu mücadele vererek Bugün ne yapılıyor Halkın egemenliği halktan alınarak bir kişiye verilmek isteniyor. böyle bir tablo böyle bir 1920 öncesi Tek Adam egemenliği döneminin getirilmesi demektir.

BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ KİM NEREDE NASIL HAZIRLANDI VE BUNU ANAYASAL 
DEĞİŞİKLİĞİNİ HAZIRLAYAN PARTİ BİLE BİLMİYOR, PARTİ MİLLETVEKİLLERİ BİLMİYOR

O zaman bu bağımsızlık mücadelesi neden verildi, Bu Kurtuluş mücadelesi neden verildi, Türkiye Cumhuriyeti nasıl ortaya çıktı Bunları çok net bir şekilde görmek irdelemek düşünmek gerekiyor işte hepimiz Elbette hayır diyoruz Dünyada yaşayan hiçbir ülke olmadı anayasalar her zaman vatandaşlardan o coğrafya da yaşayan insanların bütün hak ve özgürlüklerini güvence altına aldı devletinin siyasal rejimini güvence altına alır onun için o coğrafyada yaşayan herkesin her türlü hakkını güvence altına aldığı için, iktidarı sınırlandırır, aksi halde sınırlandırmaya hiçbir anayasanın hakkı yoktur. Çünkü iktidar sınırlandırılmazsa baskısı her yerde kendini hissettireceği için anayasalarla iktidarı saldırılarımı ihtiyacı ortaya çıkar. Bugün hazırlanan anayasa değişikliğine

baktığımızda bu anayasa değişikliğini kim nerede nasıl hazırlandı ve bunu anayasal değişikliğini hazırlayan parti bile bilmiyor, Parti Milletvekilleri bilmiyor.

????????????????????????????????????

316 MİLLETVEKİLİ BOŞ KÂĞIDA İMZA ATTI!

Türkiye’de darbeler zamanında dahi böyle bir anayasal, böyle bir anayasa değişikliği hazırlanmadı 316 tane milletvekili imzası olan anayasa değişikliği teklifine bakıyoruz 10 Aralık, hafızamızı yokluyoruz 10 Aralık öncesinde 316 tane milletvekili nerede nasıl hangi toplantıda bir araya geldi ve o 316 kişinin imzası toplandı, bunun o imzayı atanlara soruyoruz.

Milletvekilleri o tarafa sürüklenirsin tekrardan bugün böyle bir yapı ortaya çıkarırsa Yarın Hangi yapılar bizi bekliyor bunları çok net bir biçimde görmek gerekiyor Bu anayasal değişiklik Türkiye’nin ufkunu açacaksa neden herkesin görüşü alınmadan böyle bir değişiklik yapılıyor. Amaç herkesin görüşünü almak değil, herkesin görüşünü dayatılması böyle bir anayasal Dünyada hiçbir ülkede görülmedi duyulmadı yaşanmadı. Cumhuriyet derken Türkiye’den Cumhuriyeti’nin en büyük Kazancı Türkiye’nin kurucu organları adı altında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin egemenliği doğrudan kullanan organdır. Bakalım bugün bu anayasa değişikliğine ne yapılıyor bu anayasa değişikliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yani halkın temsil eden Bu organın yetkileri yine bir kişiyle toplanıyor, bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi bu ülkeyi Kuran kurucu önderi Mustafa Kemal’e dahi vermedi. Neden vermedi tek adamlık Her kim olursa olsun tekrar adama Hayır dendiği için verilmedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASA ÇIKARIRKEN YARIN NE OLACAK ÇIKARILAN O YASALARI DOĞRUDAN HER KİM CUMHURBAŞKANI OLURSA OLSUN O CUMHURBAŞKANI AYNI YASALARI ÇIKARACAK VE DENİYOR Kİ MECLİSİN ÇIKARDIĞI YASALAR CUMHURBAŞKANININ ÇIKARDI KARARNAME İLE ÇAKIŞIRSA MECLİSİN DEDİĞİ GEÇERLİ. PEKİ SORUYORUM BU ÇATIŞMAYA KİM KARAR VERECEK?

çatışmaya karar verene kadar Ülkenin doğusunda Cumhurbaşkanının kata nağmesi, ülkenin batısında Meclisi’nin çıkardığı yasa doğuya gidersin başka bir uygulama batıya gidersin başka bir uygulama, böyle bir ülke olabilir mi. Ve Millet Meclisi’nin bütün yetkileri dönüp dolaşılır bir kişiye Cumhurbaşkanın elinde toplanır ve Şura son derece önemli bakın partilerinin seçimleri yapılıyor, partilerde kurultaylar Yapılıyor, genel kurullar yapılıyor, partilerde yapılan seçimlerde partilerin Başkanı kim seçilirse Parti’nin organları da Parti başkanının listesindeki aynı kişi oluyor yani partinin karar organı ile partinin başkanı farklı olmuyor, şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimi ile meclis başkanı seçimi aynı gün.

LİSTELERİ CUMHURBAŞKANI HAZIRLAYACAK!

Bunun anlamını Cumhurbaşkanlığı yüzde 50 ile Cumhurbaşkanı seçimi meclis seçimi aynı gün olunca Cumhurbaşkanı da Partili olunca Cumhurbaşkanı yapacağı liste aynı gün Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi seçilecek yani Cumhurbaşkanı kimse Onun yaptığı liste mecliste çoğunluk olacak Bunun anlamı bir tane Parti Bugünkü Sayısal çoğunlukla çok çok ilerisinde mecliste yer alacak diğer partilerin bugünkü yetkileri dahi söz konusu olmayacak yani Türkiye’deki diğer partiler bugünkü güçlerinden daha da aşağıya çekilecek demokrasi demesine rağmen tek bir parti bir tek bir iktidar partisi oda cumhurbaşkanının Partisi Cumhurbaşkanı her kimse cumhurbaşkanının Partisi mecliste olacak.

O zaman meclise ne gerek var böyle bir sistem istiyor muyuz ve Artvin’de hepimiz iliklerimize kadar Cerattepe olayı yaşıyoruz iliklerimize kadar birçok sorunu yaşıyoruz bakın olağanüstü hal sürecinde anayasa diyor ki cumhurbaşkanı anayasa ya hak ve özgürlüklere ilişkin güvenceleri her konuda aykırı kararname çıkarabilir. O Cumhurbaşkanı Her kim olursa olsun bir olağanüstü hal sürecinde her sabah uyandığın da çevre hakkı değil hangi konu gelirse gelsin istediği her konuda her şeyi kararname konusu edilebilir dünyanın hangi ülkesinde böyle bir şey söz konusu.. böyle bir ülke yok

Bakın Amerika’da başkanlık diyor ama Amerika’da başkanı ne yaptın Müslüman ülke vatandaşlarının Amerika’ya girişini engelledi Amerika da yargı Hayır dedim şimdi böyle bir yargı getiriliyor ki şu anki kaymaları hayır diyen bir yargı çıkabildi mi Türkiye’de Elbette çıkamadı böyle bir tablodan Cumhurbaşkanlığı yapacağı düzenlemeye Hayır diyebilen bir yargı olmayacak ki Amerika’da başkanlık denilmiyor Amerika da hiçbir yetkisi yoktur Türkiye’de yargıyı Cumhurbaşkanı belirliyor böyle bir başkanlık olur mu ve dönüyor ki Türk tipi başkanlık, tarihte Türk tipi böyle bir başkanlık nerede var Cumhuriyet kurulmuş Cumhuriyet kurulduğundan bu yana başbakanlık var niye Başbakanın bütün yetkileri Cumhurbaşkanına yükleniyor Türk tipi başkanlık deniyor Osmanlı’ya Selçuklu’ya dönelim sadrazamlık vezirlik var böyle bir kavram padişahtan sonra 2. adam varmış getirilen sistemi ikinci adam diye bir şey yok sadece ve sadece tek adam Nerede Bunun tarihteki yeri.

Türkiye Cumhuriyeti 90 yıllık bütün mirasımız bir tür kazanımlarımız yok ediliyor hükümet yetkisi yürütme yetkisi sadece bir kişiye veriliyor bir kişinin iki dudağı arasına veriliyor. Bir ülkenin bütün kaderini Her kim olursa olsun bir kişinin iki dudağının arasına abisi ediyoruz Böyle bir şey olabilir mi?”dedi.