unnamed (2)

Artvin’de CHP Gençlik Kollarının ve Gençlik Muhalefetinin çağrısıyla Artvin Barosu kongre salonunda bir araya gelen liseli ve üniversiteli gençler “Gençlik Anayasayı Tartışıyor” başlığıyla bir forum gerçekleştirdi. Gençlik Muhalefeti üyesi Velican Yıldız’ın konuşmasıyla başlayan etkinlik CHP’li gençlerden Anıl Öztürk’ün ve Gençlik Muhalefeti üyesi Deniz Çoruh’un sunumlarıyla devam etti. Son konuşmacı CHP üyesi Murat Gürakar sunumunu tamamladıktan sonra forum kısmında katılımcılar söz aldı.

İlk konuşmacı olan Gençlik Muhalefeti üyesi Velican Yıldız; Son 15 yılda ülkenin geldiği durumu özetledikten sonra. Cumhurbaşkanın başkanlık hayaliyle ülkeyi kaos ortamına getirdiğini ifade etti. Yasama, yürütme, yargı sistemini ortadan kaldırıp tüm yetkileri kendinde toplayacak olan bu sisteme karşı gençliğin hayırını örgütleyeceklerini belirtti.

CHP Gençlik Kolları başkanı Anıl Öztürk ise; Yeni anayasa maddelerini ve rejim değişikliğinin bizlere neler kaybettireceği hakkında konuşma yaptı. 16 Nisan’da gençlik olarak gereken cevabı vereceklerini belirten Öztürk, sandıklara sahip çıkacaklarını da ifade etti. Anıl Öztürk referandumdaki kararı evet olan tüm gençlik kesimleriyle istedikleri platformda tartışmaya açık olduklarını da söyledi.

Anıl Öztürk’ten sonra söz alan Deniz Çoruh ise; Yaşadığımız süreçte gençliğin durumu ve örgütlenme şekli ve karşılaştığı sorunlar hakkında bilgilendirme yaptı. Diğer üniversitelerdeki faşist-gerici çetelerin özgür çalışmasına karşın ilerici, devrimci öğrencilerin çalışmasının polis ve özel güvenlik baskısıyla engellendiğini söyledi. Çoruh; Anketlerin sonuçlarına bakarsak Hayırın önde olduğunu fakat rehavete kapılmanın yanlış olacağını daha fazla çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

unnamed

Son olarak söz alan Murat Gürakar ise bu anayasa değişikliğine karşı neler yapmamız gerektiğini maddeler halinde açıkladı. Gürakar; Çeşitli anket şirketlerinin evet öndeymiş gibi yanılgı yaratmaya çalıştığını ifade etti. Gürakar çalışmaları kararsız kesimler üzerinde yoğunlaştırmak gerektiğini belirterek sunumunu noktaladı.

Forum kısmında ise siyaseti ülkede genellikle yaşça büyük kesimlerin yönettiğini buna karşın tarih boyunca en önemli kırılmaların gençlik mücadelesi üzerinden yükseldiğini bu gibi buluşmaları yaygınlaştırıp gençliğin kürsüsünü daha çok alana yaymanın önemi vurgulandı. Liseli gençler ise kendi aralarında bir hayır komisyonu kurduklarını bu komisyon üzerinden referandum sonrasına da hazırlanacaklarını belirtti. Etkinlik Artvin’de gençliğin yapacağı hayır gezisi, hayır şenliği gibi önerilerin ardından; Memleketi, Cumhuriyeti, özgürlüğü bırakmak istemeyenler olarak birlik olunması gerektiğini bunun için elimizden gelen her şeyin yapılacağının duyurulmasıyla sona erdi.