Yazarımız Özer Topçu’nun yazdığı ve 1 yıl önce “halkız.biz” Sitesinde yayımlanan yazısında ileri sürdüğü savlar günümüzde tek tek gerçek oluyor.

Topçu’nun “Yeni Turancılık Kapıda” başlıklı yazısını virgülüne dokunmadan sitemizde tekrar yayımlıyoruz.

YENİ TURANCILIK KAPIDA

Çok kavşaklara geldik, çok kavşaklarda döğüştük, çok kavşaklarda katledildik, öldük, ağlaştık, umutsuzlaştık, diplere vurduk dediğimiz anlarda yeniden ayağa kaltık, yarına umut olduk, düşmana korku saldık.

Kavga sürüyor, sürecek!
Aslında bu kavga bizim kavgamızda değildi. Sonradan mecburen bizim kavgamız oldu. Bizim kavgamız kapitalizme ve emperyalizme karşı emek ve sermaye çelişkisini ortadan kaldırma kavgasıydı.
Bu kavgayı verirken çok kere yenildik.
Bedeller ödedik, yeniden yeniden ayağa kalktık.
Biz Kapitalizme ve emperyalizme karşı kavgamızı Türkiye Cumhuriyeti eğemenlerine karşı verdik, veriyoruz.
Tam bu kavgayı verirken başka birileri de geçmişin intikamını yani Osmalıya karşı Cumhuriyeti kuranlara karşı kavgaya durmuşlardı. 12 Eylül faşizmi bahsi geçenlerin önünü açınca iktidar bile oldular. İktidar olduklarında bizim yoldaşımız dediğimiz bir kesim “düşmanımın düşmanı dostumdur” kolaycılığına kapılarak Osmanlıcılara destek verdi.
İktidarı eline geçiren zat ve etrafındakiler devletin nimetlerine dadanınca ideoloji bir tarafa atıldı. İdeoloji atılmasına rağmen din kullanılmaya devam edildi.
İdeoloji bitince, iş çıkar birlikteliğine dönüşünce Fethullah Gülen ile yollar ayrıldı. Fethullah ile yollar ayrılınca yine emperyalistlerin ülkemizdeki iz düşümleri olan sözüm ona “ulusalcı” larla iktidar yan yana, aynı düzleme geldi. ABD güdümündeki ulusalcıların dertleri Kürtlerdi. Onlara karşı savaşmak, Ulusal Kürt hareketini ortadan kaldırmak vardı.

Milliyetçilerinde baş çelişkileri Kürtlerdi. AKP’nin iktidar olmasının tek yolu kalmıştı, o da Kürtlere saldırmaktı.

Bu garantiyi verdikten sonra da Haziran seçimlerini iptal edip, Kasım’da yeniden seçime gidildi.
RTE+Ulusalcı+milliyetçi ittifakıyla seçim ezici çoğunlukla kazanıldı. Tek ortak yanları Kürt düşmanlığıydı. Ülke insanını da bu yola kanalize ettiler.
İşte biz burada iki kanaldan tepki koyuyor, tepkimizi büyütüyoruz. Tepkimiz kavgaya dönüşecek. Birincisi Kürtlere karşı yapılan zalimlikler. İkincisi nispi de olsa demokratik rejim yerine faşizmi inşa etmeye karşı… Bu iki ana artel siyasi yelpaze günümüzün hakim politikası… İkincinin altyapısını oluşturmak için birincinin radikal şekilde uygulanması gerekiyordu. Ondandır ki kentler ablukaya alındı, kentler top atışına tutuldu ve büyük bir insanlık suçu işlendi. Bir taraftan da metropol kentlerde bombalar patlatılarak ” bakın teröristler sivil halkı katlediyor” propagandasıyla da Kürt katliamını meşrulaştırıcı eylemleri geliştirdiler.
Artık AKP yoktur.

Artık AKP şekil olarak var, yönetim anlamımnda yok.

AKP sadece RTE’nin politikalarını alkışlayacak, oradan da aslan payını alacak bir fabrika haline gelmiştir.

Çalışanların tek görevleri RTE’nin bütün politikalkalarını gözü kapalı alkışlamaktır.

Her alkışın bir de bedeli vardır.
Esas henüz gündeme gelmedik. Eğer bir yerlere not almak isterseniz aşağıdaki paragrafı mutlaka alın. Çünkü büyük oyun yürürlüğe girmek üzere.
RTE’nin milliyetçiliği sadece Kürtler için resmi ideoloji haline getirmediğini artık bilmenin zamanıdır. Son tahlilde RTE, ABD’nin tüm politikalarına evet deme noktasındadır. Rivayette odur ki; Her şeye rağmen ABD artık RTE’yi istemiyor. AB artık RTE’yi istemiyor.

Bu istenç tamamen şekil olaraktır.

Bu politikanın sonuçlarını bildiği için böyle davranıyor emperyalistler. Böyle olunca da hep destek gördüğü Suudi ve Katar’da artık RTE’nin yanında olmayacak.

Hatta Ürdün bile. O zaman tek yol kalıyor RTE’ye “yalnız kurt” omak. Emperyalistlerin istedikleri de budur, şu an…
RTE’de ; Ya istiklal ya ölüm! Bunca suçu olanın başka yolu da kalmamıştır, cidden…. Politikalarında birincil sığındığı “Müslümanlık” yerine artık “Türkçülük” geçecek. Böylesi bir çıkş ile batıya posta koyarak, milliyetçiliğe farklı bir boyut katacak. Kendisini kurtarmanın tek yolu faşizmi ilan etmek olacak.

Bunu yaparken de halkın gücünü cidden arkasına almış olacak. Çünkü kapitalizm üçüncü bunalım sürecine girdi.

Musoliniler, Hitler olmazsa bunalımların çözümü daha zorlaşacak… Kapitalizm son bunalımını RTE ile atmaya çalışacak, bu kurgu için 50 yıl gibi bir süreç heba edilmiştir. Velhasıl
Yeni Turancılık kapıda!

1 YORUM

  1. Bu olacakları, bu gidişatı görmek falcılık mıdır, medyumluk mudur yoksa yoksa başka bir şey, ÖZEL BİR ŞEY mi vardır altında? Evet vardır; SAĞDUYU, BİRİKİM ama bunlardan çok daha ÖNEMLİSİ YÖNTEMBİLİM yani MARKSİZM…

    Varsa MARKSİZM gibi bir kılavuzun ve de yeterince sağduyulu isen ve konu ile ilgili yeterli done varsa elinde iş sadece ANALİZ ETMENE kalıyor…

Comments are closed.