????????????????????????????????????

Sami Özçelik / Artvin

Furkan Yazıcı. Anadolu Öğretmen Lisesi 12. Öğrencisi… 12 Mart 2017 Pazar günü YGS sınavına girmek için belgelerini hazırladı. Sınavın yapılacağı Artvin Çoruh Üniversitesi Çayğazı(Korzul) yerleşkesinde sınava girecekti. Saat 09.20’de sınav yerine geldi

Elinde belgelerle yerleşke bahçesinde sınava giriş saatini beklemeye başladı. Tam bu sırada aniden çıkan rüzgar Yazıcının elindeki belgeleri havaya uçurdu. Belgeler Çoruh vadisine düştü. Baraj kapakları kapalı olduğu için 7-10 metre yüksekliğindeki duvarın altına düştü. Eğer ip olsa oradan alınabilecek durumdaydı.

Furkan Yazıcı, orada bulunanlardan ağlayarak yardım istedi. Civardakiler AFAD’ı arayarak durumu bildirdi. AFAD 09.40 civarında olay yerine geldi. Ancak belgeleri almak için aşağıya inmedi. Yeni kimlik kartı ile birlikte tüm belgelerini aşağıdan alamadığı için sınava giremeyen Furkan Yazıcı; “ Bütün hayallerim Çoruh Vadisi’ne düştü.

ÇORUH VADİSİNE DÜŞEN 12 YILLIK ÇALIŞMAMDI, EMEĞİMDİ

Olay şöyle gelişti, ani çıkan rüzgar elimdeki poşet dosyanın içinde bulunan tüm sınav belgelerimi ve kimliğimi uçurdu. Dosya Çoruh Vadisi’ne düştü. Duvarın yüksekliği yaklaşık 7-10 metreydi. Çaresiz beklemeye başladık. Ben korkulukların üzerine çıktım. Etraftakiler suya atlayacağımı düşünüyordu. Ama çok yüksekti. İnilecek gibi değildi. Eğer ip olsaydı ben kendim inerdim. Bir ip bulamadık.

Sonra 09.40 gibi AFAD geldi. Ancak AFAD aşağıya inmedi. Orada ben düşmüş olsam beni çıkarmayacaklar mıydı? Ama oradaki kâğıtları önemsiz gördüler ki, inmediler. Oysa orada benim 12 yıllık emeğim ve hayatımın hayalleri vardı. Çok üzüldüm. Bu sınava giremediğim için LYS’ye de giremeyeceğim. Seneye