Sami Özçelik/ Artvin

Artvin Demokrasiyi en iyi şekilde bilen, yaşayan ve yaşatan illerin başında gelir. Siyasetin bir araç, hizmetin ise amaç olduğunu çok iyi bilir. Bundan dolayı farklı görüşte olan insanlar bir araya gelerek fikirlerini rahatlıkla tartışabiliyor. Bu bakımdan demokrasiye inanan insanlar Türkiye’nin Artvin’e benzemesini ister.

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi Artvin Halkı’ndan bir istek geldi. Adalet Ve kalkınma Partisi Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın bir TV programına çıkarak Artvin ve bölge özelinde görüşlerini ortaya koymalarını, özelikle 16 Nisan’da yapılacak olan ve Türkiye’nin kaderini belirleyecek “referandum” konusunda kamuoyunu bilgilendirmelerini, görüşlerini açıklamalarını istiyor.

Vatandaşlar, Biz yıllardır farklı görüşlerin aynı ortamda veya stüdyoda tartışıldığı programları özledik. Sabahlara kadar bunları izlerdik, ona göre muhakememizi yapardık. 15 yıldır ne yazık ki bu demokrasi geleneği rafa kaldırıldı. Artvin bu demokrasi geleneğini yeniden başlatan il olsun, öncü olsun, örnek olsun. 2 Milletvekilimizi bir TV programında başta referandum olmak üzere yerel ve genel konularda görüşlerini açıklamalarını bekliyoruz.” Şeklinde duygularını dile getiriyor. 2 vekilimizin buna nasıl cevap vereceği ise merakla bekleniyor.