CHP’li Özel Muğla’da Vatandaşlara Seslendi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Biz bu meseleyi çok net söylüyoruz. Seçilecek ilk başkan ve sonraki başkan Kılıçdaroğlu bile olsa, bu değişikliğe karşıyız. Şu anda bir kişinin üzerine uygun bir kıyafet dikiyorlar ama bu bir sonrakinin üzerine oturması mümkün olmayan ve bir kriz çıkmasına neden olacak bir elbise bu.” dedi.

unnamed (9)

ÖZEL MUĞLA’DA BİNLERCE KİŞİYE SESLENDİ

16 Nisan tarihinde yapılacak referandum öncesi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Muğla’da vatandaşlarla bir araya geldi. Özel’e Muğla ziyareti sırasında CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve il, ilçe örgütü eşlik etti.  Özgür Özel Muğla’da Pazar yeri ziyareti de yaparak Perşembe Pazarında vatandaşlarla bir araya geldi. Pazarcı esnafının ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Özgür Özel daha sonra partililer ile bir araya geldi.  Menteşe Yerkesik, Yeşilyurt, Kafaca ve Bayır’daki açık hava toplantılarından sonra AKM’de binlerce kişiye seslenen Özgür Özel yaptığı konuşmada, “16 Nisan’da yapılacak olan referandum bir parti meselesi değil, memleket meselesidir. Çünkü yapılacak olan anayasa değişikliği, bugün önerilen sistem bütün yetkileri tek bir kişide topluyor” dedi.

unnamed (7)

BAŞKAN KILIÇDAROĞLU DA OLSA KARŞIYIZ

Anayasa değişiklik paketini anlatan CHP’li Özel, “Biz bu meseleyi çok net söylüyoruz. Seçilecek ilk başkan ve sonraki başkan Kılıçdaroğlu bile olsa karşıyız. Şu anda bir kişinin üzerine uygun bir kıyafet dikiyorlar ama bu bir sonrakinin üzerine oturması mümkün olmayan ve bir kriz çıkmasına neden olacak bir elbise bu.” dedi.

Özel konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir kişinin siyasi başarısızlığı bir ülkenin felaketi olabilir mi? Siz bir tavla oynarken kendiniz kaybedeceksiniz diye kahvehaneyi kapatamazsınız” şeklinde sistemi özetleyen  Özel, “ Bu ülke kolay kazanılmadı. 15 Temmuz günü arkasındaki 5 yaverin 4’ü FETÖ çıktı. Bu mu düzgün seçim? Aldanabilen birine bu kadar yetki vermemek lazım. Bize, “dur” diyecek “bir daha düşün” diyecek bir mekanizma lazım, güvenli araç en çok şoföre lazım. Ama bu sistemde gaz var, fren yok, yetki var denetim yok.”

unnamed (6)

HİÇ ALDANMADIK, KİMSEYİ DE ALDATMADIK

15 Temmuz’daki darbe girişimine değinen Özel, şöyle konuştu: “12 Eylül 2010’da bir referandum vardı. O zaman HDP ‘Yetmez ama evet’ diyordu. MHP ‘hayır’ diyor ama miting yapmıyordu. AKP o günkü en samimi olduğu kişiyle birlikte ‘evet’i savunuyordu. Diyorlardı ki hukukun üstünlüğü olacak, üstünlerin hukuku değil. Mahkemeler adil olacak diyorlardı. Sadece ‘hayır’ı anlatan ve savunan CHP idi. Diyorduk ki ‘Siz böyle yaparsanız önce hakimler ve savcılar, sonra yürümekte olan davalar üzerinden ordu, polis ve bütün devlet birileri eline geçebilir.’ Biz bunu söylediğimizde Fethullah Gülen, ‘Mezardan ölüleri kaldırın, gelip bu oylamada evet oyu versinler’ diyordu. Tayyip Erdoğan da, ‘Muhterem hoca efendiye teşekkür ederim’ diyordu. O gece biz ‘hayır’ anlattık ama yalnız kaldık. HDP’si, pasif çizgi izlediği için MHP’si ve Fethullah Gülen’i o değişikliği yaptılar. Sonra bu ülkenin subayları, komutanları, genelkurmay başkanına kadar terörist ilan edildi. Yerine FETÖ’cüleri getirdiler. 15 Temmuz’da Meclisi bombalayan F-16’nın bombasını, vatandaşı ezen tankın mazotunu o gün AKP ile Fethullah Gülen birlikte doldurmuşlardı. Bugün gelinen noktada yine evet diyorlar. Geçen sefer biz ‘hayır’ derken onlar ‘evet’ diyordu. Peki, ne oldu? Diyorlar ki, ‘Kandırılmışım rabbim ve milletim beni affetsin.’ Ancak şunu söyleyeyim. Biz ne 2010’da ne önce ne de sonra hiç aldanmadık, hiç kimseyi de aldatmadık.”

unnamed (5)