Untitled-1
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP devlette ne hukuk bıraktı, ne etik, ne de ahlak” dedi.
Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde Evet propagandası yapan gazetelerin dağıtımına polislerin katıldığı fotoğrafa tepki gösteren CHP’li Yarkadaş, “Bu devletin iflasıdır. Adalet yoksa devlet de kalmaz. Vatandaş devlete nasıl güvenecek?” diye sordu.
AKP’nin tüm kamu kurumları ile kamu personelini EVET kampanyası için seferber ettiğini belirten Yarkadaş, “Şırnak’ın Silopi ilçesinde bu durum zirveye çıktı. Polisler EVET propagandası yapan gazeteyle poz verdi” dedi.
AKP’nin devletin tarafsızlığını ortadan kaldırdığını belirten Yarkadaş, “Vatandaş bu manzarayı görünce devlete olan inancını kaybeder. Hayır oyu verecek bir yurttaş, o polislere nasıl güvenecek” diye konuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuya ilişkin açıklama yapması gerektiğini belirten Yarkadaş, “Polise kampanyalara katılması için talimat mı veriyorsun?” Sorusunu yöneltti.
Polisin AKP’nin kolluk gücü haline getirilmesinin Türkiye’ye onarılması mümkün olmayan zararlar vereceğini söyleyen Yarkadaş, “AKP bu yanlıştan dönsün… Polis bir partinin kolluk gücü değil, herkesin polisi olsun” dedi.
AKP’Lİ BELEDİYE DE AYNI YOLDA
Öte yandan, CHP’li Barış Yarkadaş, AKP’li Şanlıurfa Belediyesi’nin hazırlattığı EVET yazılı bilboardı da eleştirdi. Yarkadaş, “Belediyenin imkanlarını kişisel çıkarları için kullanmakta sakınca görmüyorlar. Yaptıkları açıkça suçtur” dedi.
Yarkadaş, bilboarddaki imla hataların ise ayrı bir tartışma konusu olduğunu söyledi.