unnamed (20)

Artvin’de bir grup genç ’90 kuşağı hayır diyor’ başlığıyla 17 Nisan sabahı tekerlerinin taşa takılmayacağı, zincirlerinin atmayacağı, frenlerinin patlamayacağı bir ülkenin umudu diye ifade ettikleri bisiklet turu gerçekleştirdi. Hastane virajından bisiklet sürmeye başlayan gençlerin yolculuğu İnönü ve Cumhuriyet caddesinde atılan turlardan sonra korzula kadar devam etti. Yol boyunca hayır şarkıları söyleyen ve düdük çalan gençler şehirde herkesin ilgisini çekti. Gençlerin bisiklet üzerine yapıştırdıkları afişlerde ‘İşim yok, param yok, derdim çok’, ‘Hür doğdum, hür yaşarım kime ne?’ ve ’90 kuşağı hayır diyor’ gibi ibareler dikkat çekti. Bisiklet konvoyunda yer alan Velican Yıldız yaptığı açıklamada: ‘Bizler Hayırın neşesini ve coşkusunu tüm şehirle paylaştık. Özgürce pedallayacağımız, doyasıya güleceğimiz nice günlere diyerek eylemimizi şimdilik sonlandırıyoruz. Bugün Artvin’lilere; ”Böyle olur 90’lıların Hayır’ı” dedirttik’ ifadelerini dile getirdi.

90 kuşağı hayır bildirisi:

Sevgili arkadaşım! Çocukluğumuzu hatırla en büyük direnişini! Yetişkinlerin sana dayattığı tüm o kurallara karşı çıkışını oyunlarla yarattığın alternatif dünyanı. İyiliklerin güzelliklerin daim olduğu zamanları..

unnamed (19)Eline ne zaman bir He-Man kılıcı geçse dünyayı kurtarmak için mücadele ederdin.Her oyunun sonu mutlu sondu bir zamanlar. Kötüler yenilir iyiler kazanır ve herkes mutlu olurdu.

Sahi biz büyüdük farkında mısın? Memleketin hali ortada, ne iyiler kazanıyor ne de herkes mutlu. Sen mezun olup işsizlik yaşıyorsun ben ailemden uzak bir bataklıkta sessizce can veriyorum. Sen etek giydiğin için otobüste tekmeleniyorsun ben gerici bir tarikat yurdunda yanmamak için anahtar arıyorum. Sen atanamayan arkadaşlarının intiharını izliyorsun ben de iş bulamadığı için inşaatlarda güvencesiz çalışan arkadaşlarımı.

Bu hikayenin sonu malum!

Al eline He-Man kılıcını zaman ejderhayı korkutma ve korkutanlarla arkadaş olma vakti memleketi kurtarma vakti.

Türkiye’yi güzellik kurtaracak ve bir HAYIR demekle başlayacak her şey..