unnamed (13)

Artvin’de Nar Kadın Dayanısması 1 Nisan Cumartesi günü “Bir Maniniz Yoksa Kurabiyeleri Tek Kişi Yemesin Gelin Beraber Yiyelim” çağrısıyla kadınları Çoruh Park’a piknik yapmaya davet ettiler. Semaverde demledikleri çayı içerken hep bir elden dayanışma içerisinde yaptıkları HAYIR’lı kurabiyelerini yiyen kadınlar daha sonra keman ve gitar eşliğinde hayır şarkılarını söylediler. Çoruh parkta mini bir forum da düzenleyen nar kadın dayanışması bu dayanışma ağının ne kadar önemli olduğunu ve bir kişi daha eksilmemek için bundan sonra da dayanışma içerisinde olacaklarını vurguladılar. Nar Kadın Dayanışması önümüzdeki günlerde kurabiyelerini eline alarak hayır için kadınların kapısını çalacak.

unnamed (17)

Nar Kadın Dayanışması: Redaksiyon kadın ve toplumsal cinsiyet atölyesinde yürütülen çalışmalar sonrasında ete kemiğe bürünmüş, kadınlar arasındaki dayanışma ilişkilerini geliştirerek toplumsal sorunlara duyarlılığı artırabilmek ve ortak çözümler üretebilmek amacıyla türkiye’nin her yanında örgütlenmeye başlayan dayanışma ağıdır.

Eril sokak isimlerinin değiştirilmesinden ev içi emeğe, cinsel tacizlerden barış mücadelesine kadar pek çok alanda kadınların ortak sesinin örgütlenmesi için mücadele yürütmektedir.

unnamed (16)

Birlikte yürüttükleri tartışmaları redsista ismindeki dergiyle yaygınlaştırmaktadırlar. detaylı bilgi ve etkinlikler için şu adreslere bakılabilir:

[https://redsistadergi.wordpress.com/https://redsistadergi.wordpress.com/]
[https://www.facebook.com/narkadindayanismaagihttps://www.facebook.com/narkadindayanismaagi