????????????????????????????????????

Sami Özçelik / Artvin

DSC_0271

Artvin Barosu avukatları 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi, Pazar yerini ve esnafını ziyaret ederek ‘hayır’ broşürü dağıttılar.

????????????????????????????????????

 

AVUKATLARI ESNAFI ZİYARET EDEREK NİÇİN ‘HAYIR’ DEDİKLERİNİ ANLATTILAR

Pazar yerine giden Artvin Barosu avukatları esnafa ve vatandaşa broşür dağıttı. 16 Nisan’da yapılacak olan referandum da ‘hayır’ oyu kullanmalarını isteyen avukatlar, neden hayır oyu kullanmaları gerektiği aydınlatıcı bir dille izah ettiler. Daha sonra çarşı esnafına ziyaret ederek burada aynı işlemi

????????????????????????????????????

TÜRKİYE’’NİN TABUTUNA ÇAKILMAK İSTENEN SON ÇİVİYİ ÇAKTIRMAYACAĞIZ

????????????????????????????????????

Artvin Baro Başkanı Ali Uğur Çağal, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Biz Artvin Barosu’nun avukatları olarak, ülkemizin bu kötü durumunu gördüğümüz için meydanlara inip halkımıza bunu anlatmayı bir hukukçuluk görevi bir yurttaşlık görevi olarak görüyoruz. Bu tarihsel bir görevdir, bu köprüden önce son çıkıştır ve Türkiye’nin tabutuna çakılmak istenen son çiviyi çaktırmayacağız. Türkiye Cumhuriyetini laik, bağımsız, demokratik hukuk devleti olması için elimizden geleni yapacağız.

????????????????????????????????????

PARTİLİ BİR CUMHURBAŞKANINA ‘HAYIR

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Hakları Merkezi Başkanı Artvin Eski Baro Başkanı Avukat İzzet Varan, siyesi seçimlerden öte, ülkenin kader oylaması olduğuna vurgu yaparak; “Bu referandum ile ülkenin kaderinin oylanacağı 16 Nisan, halkımıza hukuki anlamda, sözlerimizi söylemek üzereyiz. Çünkü bu anayasa değişikliği geçtiği takdirde, bağımız ve tarafsız bir yargı olamayacak. Doğrudan Cumhurbaşkanına bağlanan hâkim ve savcılar kurulu, aynı zamanda siyasi bir partinin genel başkanı olan normalde tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanımızı, aynı zamanda bir siyasi partinin il ve ilçe başkanlıkları düzeyine indirecek.

????????????????????????????????????

Bu seferde adalette çözüm, mahkemelerde değil bir siyasi partinin il başkanlıklarında görülecek. Biz bu hukuksuzluklara hayır demek için, biz hâkimlerimizin bağımsız ve tarafsız olabilmesi için yürütme erki olan Cumhurbaşkanına doğrudan bağlanmaması için ve partili bir Cumhurbaşkanı olmaması için hayır diyoruz. Ülkemizi ‘hayır’a davet ediyoruz.” dedi.

????????????????????????????????????

BİZİM İNSANIMIZ, GÜZELİ, DOĞRULUĞU, DÜRÜSTLÜĞÜ HER ZAMAN TERCİH EDER

Artvin Barosu üyelerinden ve ADD Artvin Şube Başkanı Av. Ayla Varan, kafası karışık olan vatandaşlarımızın evlerine, işyerlerine giderek sohbet etmek istediğini, bu çalışmayı bir vatandaşlık görevi olarak gördüğünü belirterek, “Şimdi Artvin Barosu olarak broşürlerimizi dağıttık. Zamana karşı bir çalışma, bu etkinlik esnasında kafası karışık net olamayan çok değerli insanlarımızı gördüm. Onlarla yeniden bir araya gelerek konuşacağım. Bizim insanımız, güzeli, doğruluğu, dürüstlüğü her zaman tercih eder. Biz doğru ve dürüst olduğumuzu bu dostlarımıza 16 Nisan’a kadar anlatacağız. Ülkemiz için Hayırlısı olsun. Herkesin temennisi de bu değil mi?

????????????????????????????????????

Artvin Barosu Hayır broşürlerini halka dağıtırken, aynı zamanda kısa notlar halinde bilgilendirmede de bulundu. Artvin Halkı’nın seçim gününe kadar gözlemlemeye ve değerlendirmeye devam edeceği, karar veremeyen %20’lik karasızların son güne kadar takipte bulunacağı belirtilirken, bazı vatandaşlar Hayır’ın hayırlı olacağını açıkça belirtti.

????????????????????????????????????

Öte yandan tek adam rejimi ile ilgili kolay anlatım sağlayan bir şema ise tıklanma rekoru kırıyor. Bu şemada en tepede oturan tek adam olan Cumhurbaşkanı en alt birimlere kadar hangi yollarla, hangi yöntemlerle etki ettiğini açıkça gösteriyor. Bu 18 maddelik Anayasa rejim değişikliğinin tek adam yönetim anlayışına uygun hazırlandığını Türkiye’de ki tüm hukukçular kabul ediyor. Ancak kendisi de Hukukçu ve avukat olan Adalet Ve kalkınma Partisi İl Başkanı Av. Erkan Balta ise, her gittiği yerde bu anayasadan tek adam çıkmadığını iddia ediyor. Ancak hukukçuların büyük çoğunluğu aynı kanıda değil.

????????????????????????????????????