CHP’Lİ VEKİL EREN ERDEM HAKKARİ’DE: TÜRKİYE’DE %58 İLE HAYIR KAZANACAK

“Cumhuriyet Otobüsü #Hayır’lı Yolda!” sloganıyla yola çıkan ve referandum çalışmaları kapsamında yurt çapında geziler düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ziyaretlerine Diyarbakır’dan sonra Hakkari ile devam etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Hakkari’deki mitinginde emniyet güçleri geniş güvenlik önlemleri alınırken, mitinge CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan bazı vatandaşlar seçim otobüsünde çalınan müzik eşliğinde halay çekti. Mitingin ardından CHP’li Erdem ve Karahanlı da halaya eşlik etti.

 

“YA EVRENSEL HUKUK YA DA ORTA ÇAĞ KARANLIĞI”

 

Seçim otobüsünden seslenen CHP’li Karahanlı, “16 Nisan’da ülkemizin geleceğini oylayacağız. Ya evrensel hukukun egemen olduğu bir ülke olacağız ya da tek bir otoritenin egemen olduğu Orta Çağ karanlığına sürükleneceğiz. Her gün insanların öldüğü, ekonominin çöktüğü, ülkenin değerlerinin yok olduğu bir düzende ezilip yok olacağız ya da 16 Nisan’da bu makus talihe hayır diyeceğiz” şeklinde konuşarak sözü CHP’li Eren Erdem’e bıraktı.

 

BAŞBAKANLIK MAKAMINI FESHETTİRMEYECEĞİZ

 

Başbakan Binali Yıldırım’a göndermelerde bulunan CHP’li vekil “Başbakan her ne kadar “Ben çok gereksiz bir adamım, beni feshedin dese de bu makamı feshetmeyeceğiz.” dedi.

 

“FARKLILIĞIMIZLA EŞİT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAK ZORUNDAYIZ”

 

Cumhuriyetin temelini oluşturan kurumların demokratikleşmesi için mücadele edeceklerini belirten CHP’li Erdem; “Cumhuriyet kuruldu, Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırmaktır yapılması gereken. Bugün biz bu ülkede bütün farklı düşüncelerimizle, kimliklerimizle, inançlarımızla bir arada eşit ve özgür bir biçimde yaşamanın yollarını aramak zorundayız” ifadelerinde bulundu.

 

ANAYASA’NIN HER MADDESİ: “EY KILIÇDAROĞLU!”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk günden bu yana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığını ve Anayasa’nın maddelerinden hiç bahsetmeden propaganda yürütmeye çalıştığını belirten Erdem, “Şimdi onun konuşmalarına bakarak bu Anayasa’da ne olduğunu da ben şöyle anladım: Anayasa’nın birinci maddesi ‘ey Kılıçdaroğlu’, ikinci maddesi ‘ey Kılıçdaroğlu’, üçüncü maddesi ‘ey Kılıçdaroğlu’, dördüncü maddesi ‘ey Kılıçdaroğlu’. Başka bir şey söylemiyor” dedi.