CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özel mesajında 16 Nisan referandumuna dikkat çekerek; “Bizler Cumhuriyete ve adalete inanan bireyler olarak 16 Nisan günü çıkacak sonucun demokrasimize ve adaletimize HAYIR’lı olması için canla başla çalışıyor, mücadelemizi sürdürüyoruz.” dedi.

Özel’in mesajı şöyle;

“Bu sene Avukatlar Günü’nü, olağanüstü halde, hukuksuz KHK’lar ile hakları yenen binlerce mağdurun olduğu bir ortamda karşılıyoruz.

İktidarda bulunanların yıllarca devam ettirdikleri “hukuksuzluk” politikaları nedeniyle bugün savunma baskı altındadır; bugün avukatsız, sanıksız bir yargılama; hak ve özgürlüklerin olmadığı bir adalet sistemi ülkemizde hüküm sürmektedir.

Hukuku ayaklar altına alan bu zihniyete karşı çağdaş hukukçuların direnişi bu karanlıktan çıkmamızı sağlayacaktır. Hukukun üstünlüğüne ve hukuk devleti ilkelerine gönülden ve sıkı sıkıya bağlı çağdaş hukukçuların varlığı demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin en büyük güvencesidir.

Türkiye tarihinin en önemli referandumlarından birine hazırlanmaktadır.  Savunma hakkının kutsallığının tümüyle ortadan kaldırıldığı, ne sanıkların ne de avukatların söz haklarının olduğu, avukatlarımızın her geçen gün daha fazla fiili saldırıya maruz kaldığı, gözaltına alındığı, tutuklandığı günümüzde bağımsız ve tarafsız olması gereken yargı da, bu değişik teklifiyle birlikte tek kişinin kontrolüne verilmek istenmekte, kuvvetler ayrılığı ayaklar altına alınmaktadır.

Demokrasiler yargının bağımsızlığı ile anlam ve güç kazanır. Kuvvetler ayrılığı prensibinin şu veya bu sebeple ihlali önce insan haklarını ve demokrasimizi, en nihayetinde de adalet sistemini tahrip eder. Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi “Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz”

İşte bu yüzden bizler Cumhuriyete ve adalete inanan bireyler olarak 16 Nisan günü çıkacak sonucun demokrasimize ve adaletimize HAYIR’lı olması için canla başla çalışıyor, mücadelemizi sürdürüyoruz.

Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu günlere olan inancımla, tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyorum.”