unnamed (2)

Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bisiklet Akademisi bahar dönemi eğitimine başladı. Şimdiye kadar  çoğunluğu kadın olmak üzere 150 kişinin bisiklet kullanmayı öğrendiği akademiye yeni dönemde de ilgi büyük.

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Kent Konseyi ve Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği (BUBİDOSD) iş birliğiyle bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için hayata geçirdiği Bisiklet Akademisi’nde ilkbahar dönemi eğitimleri başladı.
Kente 142 kilometrelik bisikleti yolu kazandıran Nilüfer Belediyesi’nin, enerji tasarrufu, ulaşımda ses kirliliğinin ortadan kalkması ve güvenli bisiklet kullanımını teşvik amacıyla hayata geçirdiği Bisiklet Akademisi’nde ilkbahar dönemi eğitimleri yoğun ilgi gördü.

Konak Kapalı Pazar Alanı’nda oluşturulan parkurda BUBİDOSD Başkanı Ertan Ayçetin tarafından bisikletin tanıtımı, sürüş teknikleri, trafikte bisiklet sürüşü ile ilgili temel ve ileri seviyelerde teorik ve pratik eğitimler veriliyor.

İlkbahar dönemi eğitimlerine ilginin yoğun olduğunu belirten BUBİDOSD Başkanı ve Eğitmen Ertan Ayçetin “Farklı yaştan katılımcıları bisiklet sürme seviyelerine göre gruplara ayırdık ve eğitimlerimizi de buna göre veriyoruz. Eğitimler, 3 ay boyunca her hafta pazartesi ve salı günleri devam edecek. Verdiğimiz eğitimler sonunda katılımcılar, profesyonel şekilde bisiklet sürmeyi öğreniyorlar. Spor kenti Nilüfer’de her yaştan insanın bisiklet kullanmasını istiyoruz” dedi.

Açıldığı günden bu yana çoğu kadın olmak üzere 150 kişinin bisiklet kullanmayı öğrendiği, akademiye katılmak isteyenler, Nilüfer Kent Konseyi’nin 452 32 00 numaralı telefonundan bilgi alabiliyor.

unnamed (4)

BELEDİYE ÇALIŞANLARI DA EĞİTİME KATILACAK

Bisikletin, dünyanın en çevreci ulaşım aracı olduğuna dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi çalışanlarını da daha fazla bisiklet kullanmaya teşvik ettiklerini belirtti. Bisikletin sadece spor amaçlı değil, ulaşım aracı olarak da kullanılması gerektiğini söyleyen Bozbey, bu amaçla Nilüfer Belediyesi çalışanlarından bisiklet kullanmayı bilmeyenlerin de Bisiklet Akademisi’nde eğitim almalarını istediklerini ifade etti.  Bozbey, “Nilüfer’de yaklaşık 142 kilometre bisiklet yolu var. Bu yollarda her gün bisikletlileri görmek mümkün. Üstelik polislerden oluşan ‘Kırlangıç’ dediğimiz denetim ekibi de Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle bisikletleriyle görev yapıyor. Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde de bisikletli ekip oluşturduk. Zabıta ekibimiz de hem örnek olmak hem de olaylara anında müdahale etme anlamında bisiklet yollarını kullanıyor” şeklinde konuştu.