REFERANDUM VE BARZANİ

Referandumun kaderini kürt oyları belirleyecek gibi görünüyor.
AKP ve RTE de bunu görmüş olmalı ki sandıkların kurulmasına çeyrek kala RTE; daha bir kaç ay öncesine kadar, her fırsatta aşağılayıcı cümleler kurarak andığı Barzani’yi davet edip törenlerle karşılıyor “paçavra” dedikleri bayrağını göndere çekiyor. Hani denir ya; “düğün değil bayram değil eniştem beni niye öptü.” Aslında Barzani de, öpen kadar niye opüldüğünü biliyor. Bu biraz karekter meselesi biraz alışkanlık. Barzani ailesi tarihi boyunca hep emperyal güçlere yaslanarak, onlar tarafından öpülerek varlığını sürdürmüştür.
Barzani tarihleri boyunca yaptıkları gibi birkez daha; gene kendi halkına, kendi ulusuna karşı olan safta bir kez daha görünmekte bir sakınca görmedi.
Kendi halkının, kendi ulusunun temsilcileri, vekilleri, Belediye Başkanları AKP tarafından adeta rehin alınırcasına tutsak edilmişken.
Barzani ekranlarda AKP’lilerle boy gösterirken AKP Hükümeti Kürt halkının yaşadığı Kentleri kusatmış halk üzerinde terör estiriliyordu.
Merak ediyorum. Barzani tek sözcükle olsun AKP ve RTE’ye bu konuda bir soru sormuş mudur?
Barzani RTE ve AKP’lilerle ekranlarda boy gösterirde aşağıdaki takipçileri boş durur mu? Onlarda harakete geçerek sosyal medyada; “evet” diyemedikleri için zımmen “evet” demek olan, AKP ve RTE’nin işine yarayacak olan “Boykot” çağrısı yapmaya başladılar.
Tarih bir kez daha bir ihanete tanıklık ediyor.
Yıllar önce okuduğum bir yazıda. Çarlık Rusyası subaylarından biri; aklımda kaldığı kadarıyla; şöyle diyordu: “Kürtler ve Kürt aşiretleri tarihleri boyunca; hep kendilerine karşı savaşmışlardır. Tarihde kendiyle bu denli savaşan bir halk daha görülmemiştir.”
Barzani ve Barzani takipçilerinin, şuan; bastığı dalı kesen aptal oduncudan hiç bir farkı yoktur
“Boykot” derken AKP ve RTE’yi desteklemektedirler. Bir kez daha kendi halkının karşısındaki saflarda yer almaktadırlar.
Eh ne diyelim. Biraz ufuk. Biraz öngörü. Biraz ahlak ve vicdan.

Hasan Kaplan