YSK’nın mühürsüz oyları geçersiz saymasının yasaya aykırı olduğunu iddia ederek referandumun iptalini isteyen CHP’li milletvekilleri ve vatandaşlar YSK’ya akın etti.
VATANDAŞLARDAN YOĞUN BAŞVURU
Referanduma düşen şaibenin ardından YSK önünde toplanan vatandaşlar referandumda yaşanan usulsüzlüklere itiraz etmek için dilekçe kuyruğu oluşturdu. Vatandaşlar dilekçelerini vermek için YSK önünde sıraya girdi.
Yapılan itiraz sonrası gazetecilerin sorusu üzerine üzerine açıklamalarda bulunan Chp İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Mühürsüz pusularla yapılan seçim Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarına göre rağmen geçerli sayılmaya çalışılıyor. YSK’nın üyeleri hangi şantaja boyun eğerek kendi verdikleri kararın tam tersini bugün söylüyor?” ifadesini kullandı.
O KOLTUKTA BİR DAKİKA DAHA OTURMASIN
YSK başkanının iktidara değil, millete hizmet etmek zorunda olduğunu hatırlatan CHP’li Vekil sözlerini şöyle sürdürdü:
“AYM’nin hükümleri çok açık… AYM hiçbir şekilde üzerinde mühür bulunmayan pusulaların geçerli olamayacağını söylüyor. Yüksek Seçim Kurulu, Anayasa Mahkemesi’nin daha mı üstündedir? Hangi şantaja boyun eğdiler, ve neyle korkutuldular? Neden kendi verdikleri kararın arkasında durmuyorlar? YSK Başkanı iktidara değil, millete hizmet etmek zorundadır.
Atı alan Üsküdar’ı geçti diyerek bu seçimlere şaibe düştüğünü ispatlayanlar; attan, eşekten bahsetmekten vazgeçmeli, hukuktan, demokrasiden, anayasadan bahsetmelidir. YSK başkanı eğer yurttaşa görev yüklüyorsa, kendi misyonunu inkar ediyor demektir. O zaman o koltukta bir dakika dahi oturmasın.
CHP’li Barış Yarkadaş yurttaşlarla birlikte YSK önünde itiraz nöbetini sürdürüyor..
https://youtu.be/YsbE_N-SfmE