DSC_0684a

Üç Fidan; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 45’inci yıl dönümünde, Karşıyaka mezarlığında anıldı.

Denizlerin Karşıyaka’da bulunan mezarları günün erken saatlerinden itibaren  binlerce ziyaretçinin akınına uğradı.

Anmaya DİSK, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB, Devrimci 78’liler Federasyonu, Ankara Tabip Odası, CHP, Emek Partisi (EMEP), HDP, ÖDP, TKP, HDK, SYKP, ESP, Halkevleri, PSAKD, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Kızılırmak Yöre Dernekleri Federasyonu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda Demokratik Kitle Örgütü katıldı.

Denizlerin “Şekibe ablası”, Şekibe Çelenk de Denizlerin yanındaydı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, CHP İzmir Milletvekili, Mustafa Balbay da anmaya katılanlar arasındaydı.

Demokratik kitle Örgütleri adına ortak basın açıklamasını okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Kaygusuz,  16 Nisan’da hile ve entrikalarla gayrimeşru bir Anayasa değişikliği yapılarak tek adam diktatörlüğüne giden yolda bir adım daha atıldığına dikkati çekti. Kaygusuz, “İşten atmalar, keyfi tutuklamalar, baskı ve sansürle sindirilmeye çalışılan Türkiye halkları faşizme ve emperyalizme karşı ortak mücadelesi ile bölgeye barışı ve demokrasiyi getirecektir” dedi.