Sami Özçelik
Artvin

artvin-isitmeeng-kurs-6Artvin Engelliler Derneği Başkanı Başkan Ersöz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeni ile bir mesaj yayınladı. Başkan Ersöz Mesajında, bir insan olarak kendilerine düşen en önemli görevin engellilerin önüne çıkan engelleri ortadan kaldırmak ve bu insanları topluma kazandırmak olduğunu ifade etti. Engellilerin çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları, onların topluma kazandırılmaları, katılımcı ve üreten insanlar haline getirilmelerinin önemli hedeflerinden biri olduğunu dile getiren Başkan Ersöz, “Engellilerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içindeyiz.”

Engellilere sağlanacak bir imkanın lütuf değil, insanlık görevleri olduğunu dile getiren Başkan Ersöz, “Her türlü engel aşılır. Yeter ki insanların gönlünde ve beyinlerindeki engeller aşılsın. Artvin Engelliler derneği olarak 2008 yılından beri çalışmaktayız

Engellilerin sosyal hukuk devleti anlayışı ile sorunlarını göz önüne alarak, tüketen değil üreten ve bağımsız bireyler haline getirilmesinin en büyük amaçları olduğunu kaydeden Başkan Ersöz,

“Sosyal devletin amaçlarından birisi, engellilerin eğitim, sağlık, spor, kültür, istihdam ve iyileştirme gibi yaşamsal hizmetlerden yararlanmaları, temel haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Engellilerimizin hayata engelsiz bir şekilde katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için toplum olarak, birey olarak, kurum ve kuruluşlar olarak hepimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Derneğimiz her zaman engelli bireylere engelsiz bir yaşam sağlamak için hizmet üretmeyi kendisine görev edinmiştir. Biz, bu insanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, çözüme ulaşılabilmelerini sağlanması konusunda önemli görevler almaktayız. . Bu duygu ve düşüncelerle engellilerimize ve engelli ailelerimize sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor ve bu haftanın engelli vatandaşlarımızın sorunları konusunda hassasiyetin ve bilincin artması temennisiyle Engelliler Haftası’nı tebrik ediyor, yaşam sevinci dolu günler diliyorum” ifadelerini kullandı.