İKİ YİĞİT YÜREK
Saygıların en büyüğünü hak eden iki genç insan. İki genç yürek; Nuriye Gülmen ve Semih Özakça
Dünyanın gözleri önünde, gazete manşetlerinde tv ekranlarında naklen yayında ölüme yürüyorlar.
Hemde kimse onları buna zorlamazken.
Hemde; ikiside istediklerinde atıldıkları işlerinden daha iyi işler bulabilecek, daha iyi bir yaşam kuracak meziyetlere sahipken.
Ülkenin, toplumun geleceği için, onuru için
Akp islamofaşizmine karşı ölüme yürüyorlar.
Aynı sürecin, aynı OHAL ve KHK lerin maduru kendilerini sağcı, kendilerini Müslüman olarak tanimlayan binlerce insan; kendi haklarını savunmak için bir şey yapmazken; iki genç, iki yiğit insan bütün madurlar için, bütün ülke için aylardır Başkentin ortasında; Yüksel caddesinde direniyor. Ölüme yürüyor. Müslümanlar. Milliyetçiler, Ülkücüler, Türkücüler. Duydunuz mu?
Bu ülkede hak mücadelesini hep solcular vermiştir.
Tarihimizde hiç; sistemle, iktidarla, devletle, otoriteyle çatışan dindar, sağcı gördünüz mü?
Kendilerinin yazıp kendilerinin oynadığı 15 Temmuz senaryosundan sonra ilan edilen OHAL ve KHK,larla binlerce insan Fetöcü yada “terörist” oldukları gerekçesiyle işinden edildi, tutuklandı.
Bu işten atmalara, tutuklamalara karşı sesini yükselten, eylem yapan, direnen bir tane Fetöcü, sağcı, dindar gördünüz mü? Ben görmedin.
Bırakın direnmeyi eylem yapmayı; bu kıyımı kınayan, eleştiren bir sağcı, bir dindar gördünüz mü?
AKP’nin OHAL. Uygulamalarına, saldırılarına karşı duran eylem yapan direnen yine solcular.

AKP’nin “darbe” bahanesiyle ülkede ilan ettiği OHAL faşizmiyle KHK ile işinden edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 63 gündür açlık grevindeler ve ölüm sınırındalar.
Nuriye ve Semih gibi işinden edilen tutuklanan binlerce “Fetöcü” sağcı lar müslümanlar Nerede. Neden kendi haklarını savunmazlar. Neden hiç bir eylem, hiçbir karşı tavır içinde olmazlar.
Hey müslümanlar. Hey dindarlar. Hey milliyetçiler. Hey Ülkücüler (yanarım yanarım da Ülkü gibi güzel bir
sözcüğün hiç haketmediğiniz, hiç bir niteliğini taşımadığınız halde sizin tekelinde geçmiş olmasına yanarım.) Ülkeniz için torunlarınızın geleceği yarını için ne zaman risk alacak ne zaman birşey yapacaksınız?

Bu ülkenin onuru, bu ülkenin yüzakı, geleceği; bu ülkenin solcularının, sosyalistlerinin mücadelelerindedir.
Onlardan başkada bu kaygıları taşıyan yok bu ülkede.

2016 Aralık ayı başlarında eylemlerini sürdürdükleri Yüksel caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde ziyaret edip kısa bir süre sohbet ettiğim bu iki güzel, iki yiğit insan Nuriye ve Semih kardeşimin bu kararlı mücadeleleri önünde saygıyla eyiliyorum.

Hasan Kaplan