????????????????????????????????????

DSC_0005 6

Artvin Belediyesi’nin bazı cadde isimlerinin değiştirilmesi kararı sonrası en çok tartışma Atatürk adı verilen ve caddeye hiç benzemeyen caddede yaşandı!. Atatürk’e hakaret ve iftiraların yaşandığı bugünlerde Atatürk Caddesi yazan tabela Artvin Halkı’nın daha çok dikkatini çekiyor.

İl Özel İdaresi ile Çok Katlı Otopark arasındaki dik rampaya Atatürk Caddesi adını veren Belediyenin bu davranışı Atatürk’e saygı vefa değil, hakaret olarak yorumlayan Artvin Halkı, bu tabelanın en kısa zamanda kaldırılmasını ve Atatürk’ün adının Artvin’de bir caddeye, sokağa, mahalleye sıkıştırılmamasını, Artvin’in zaten Arhavi’den Yusufeli’ne kadar Atabari diyarı olduğunu hatırlattı. Bu konu ile ilgili yerel haberler yapıldı. Çeşitli öneriler de ortaya kondu. Ancak Başkan Kocatepe bu yanlışı henüz düzletmiş değil.

BURAYA BU İSİM YAKIŞIYOR MU?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adının çıkmaz sokağı andıran Otopark ile İl Özel idaresi arasındaki dik sıkışmış yola Atatürk Caddesi adını vermek yakışık almadı. Bu tabelanın indirilmesi ve cadde bile olmayan bu yerin adının resmiyetten çıkarılması gerekiyor. Belediye Meclisi nasıl cadde adlarını onaylayıp resmileştirdiyse Atatürk Caddesi’nin adını ve tabelayı Ataya saygı gereği en kısa sürede kaldırmaları gerekiyor.

SİZİN ATATÜRK’E SAYGI ANLAYIŞINIZ BU MUDUR? BUNUOLDU BİTTİYE GETİREMEZSİNİZ

Bu oldu bittiye getirilemeyecek kadar önemli bir konudur. Artvin’e gelen insanlar bu rampanın başında Atatürk Caddesi tabelasını gördüğünde üzüntülerini dile getiriyor. Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin her siyasi mitingde, toplantıda, fırsat bulduğu yer yerde “ Bu şehirde bir Atatürk adı yoktu. Atatürk adını bir caddemize verdik.” Sözlerine karşılık bizde soruyoruz:; “Atatürk’e saygı, sevgi bu mudur?

Çıkmaz sokağa, dik rampaya Atatürk adının verilmesi midir? Ana caddeye bir meydana Atatürk’ün adının layık olduğu çok özel ve anlamlı yerlere bu isim verilebilir. Siz resmen çıkmaz sokağa Atatürk Caddesi adını vermişsiniz. Atatürk adı böyle her yere verilecek bir isim değil. Bir kere bunun farkına varmamışsınız. O tabelanın bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Bu kent Atabari Diyarıdır. Dünyanı en büyük Atatürk Anıtı’na sahiptir. Son günlerde Atatürk’e yapılan hakaretler, iftiralar maalesef hepimizi derinden üzmüştür. Bu tabelada en az onlar kadar bizi üzüyor. En kısa sürede kaldırın.