CHP GRUP BASKANVEKILI OZGUR OZEL MECLISTE SOMA BASIN TOPLANTISI DUZENLEDI...ALI EKEYILMAZ(11.05.2017-ANKARA)

CHP GRUP BASKANVEKILI OZGUR OZEL MECLISTE SOMA BASIN TOPLANTISI DUZENLEDI...ALI EKEYILMAZ(11.05.2017-ANKARA)

CHP Grup Başkanvekili Özel, Manisa Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden kazasının 3. Yılında tüm Türkiye’yi Soma’ya davet etti ve çağrıda bulundu. CHP’li Özel yaptığı açıklamada, “Aileler, işçiler, Soma kaderine terk edildi. Türkiye onları unuttu ama onlar yaşadıklarını unutmadılar. Soma’ların bir daha yaşanmaması ve evlatlarımızın ölmemesi için tüm halkımızı 13 Mayıs’ta Soma’ya davet ediyoruz. Unutursak ve unutturursak kalbimiz kurusun! Soma’yı unutmayın, unutmadıysanız, bunu gösterin” dedi.

FACİANIN 3. YILINDA 13 MAYIS’TA SOMA’DA BULUŞUYORUZ

Özel, “Biz bu Cumartesi, 13 Mayıs Soma’nın 3. Yılında Soma’da olacağız. Saat 14.30’da Soma’da Türkiye Kömür İşetmelerinin önünde, buluşacak ve facianın olduğu saatte madencilerimizi anacağız. Bu davet, tüm Türkiye’den gelecek, Soma’yı unutmayan, Soma’yı unutmak istemeyen dostlarımızla buluşmak içindir. Saat 15.05’te facianın yaşandığı anda madenci anıtının önünde olacağız. Ardından eşini, çocuğunu kaybeden yüreği yanık Soma şehitlerinin aileleri ile birlikte miting düzenleyerek, Soma’da üç yıldır yaşananları ve ne noktaya geldiğimizi Türkiye’ye bir kez daha  haykıracağız.” dedi.

TÜRKİYE SOMA’YI UNUTTU

Özel, davanın duruşmalarını üç yıl boyunca takip ettiklerini belirterek, “İlk gün annelerin yakarmaları karşısında hakimlerin, savcıların, jandarmaların boğazları düğümlenirken, savunma avukatları duygusal konuşmalar yapan, üzülen, çığlık atan annelere ’duygu sömürüsü yapıyor, dışarı çıkartın’ diyecek kadar Soma’daki dengeler şirket lehine gelişmiş durumda. Her geçen gün davaya olan kamuoyu ilgisi azalıyor.  Davanın ilk duruşmasında 4 kilometrelik bir insan korteji vardı. 10 bin kişi dışarıda bekliyordu. Duruşma salonu, ‘Unutursak kalbimiz kurusun’, ‘Soma için adalet istiyoruz’ sloganlarıyla inliyordu.  Şimdi o günlerin ve o sözlerin üzerinde yeller esiyor. Aileler, işçiler, Soma kaderine terk edildi. Türkiye onları unuttu ama onlar yaşadıklarını unutmadılar.”

GERÇEK SORUMLULAR YARGILANANA KADAR ACILAR HAFİFLEMEYECEK

“Soma faciası bir milat olabilirdi ama facianın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen verilen sözler unutuldu, Soma Davası uzatıldıkça uzatılıyor ve asıl sorumluları ise hala yargılanmıyor! Gerçek sorumlular yargılanana kadar da Soma’nın acıları hafiflemeyecektir. Soma adalet bekliyor, Türkiye adalet bekliyor! Facianın 3. Yılında, ölen tüm maden şehitlerimizin anısına ve bir daha böylesi faciaların yaşanmaması için 13 Mayıs Cumartesi günü saat 14.30’da TKİ önünde SOMA ADALET MİTİNGİ’nde buluşuyoruz. Soma’ların bir daha yaşanmaması ve evlatlarımızın ölmemesi için tüm halkımızı 13 Mayıs’ta Soma’ya davet ediyoruz.”

 UNUTURSAK, UNUTTURURSAK KALBİMİZ KURUSUN

“Ne Somalı işçileri, ne madenci ailelerini bir gün olsun yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız!  Biz var gücümüzle mücadele etmeye devam ediyoruz. 301 madencimize, onların ailelerine, tüm maden işçilerimize bir kez daha namus sözü veriyoruz; Soma’yı unutmadığımız gibi, unutturmayacağız da! Unutursak ve unutturursak kalbimiz kurusun! Soma’yı unutmayın, unutmadıysanız, bunu gösterin” ifadelerini kaydetti.