_96048454_dd75153ec7d02b75c3f8da27d0494a92

2017 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Brezilya temsilcisi Rexona SESC ile karşılaşan 2017 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu VakıfBank, rakibini 3-0’la (25-19, 25-21 ve 25-21) geçerek 2013’ten sonra tarihinin ikinci Dünya Şampiyonluğu’na erişti. Sarı-siyahlılar böylece müzelerine 7. uluslararası kupasını da (3 Şampiyonlar Ligi, 2 Dünya Kulüpler Şampiyonası, 1 Avrupa Challenge Kupası, 1 Avrupa Top Teams Kupası) götürmüş oldu. VakıfBanklı Zhu Ting turnuvanın hem MVP’si hem de en iyi smaçörü seçilirken, Kübra Çalışkan da ikinci en iyi orta oyuncu unvanına sahip oldu.

Şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulunan VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, Avrupa Şampiyonluğu’ndan sonra Dünya Şampiyonluğu’nun kendilerini gururlandırdığını söyleyip “Avrupa Şampiyonluğunu 23 Nisan’da elde etmiş ve çocuklara armağan etmiştik. Şimdi Anneler Günü’nde Dünya şampiyonluğuna eriştik. Bu kupayı da tüm annelerimize armağan ediyoruz. Çok mutluyuz. Takımımızla gerçekten gurur duyuyorum. Tekrar dünyanın 1 numarası olduk. Türkiye’nin uluslararası arenada en çok kupa alan en başarılı kulübü olmanın da mutluluğu içindeyiz. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Öncelikle bankamız ve yönetimimize, bize böyle bir kadro kurma fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Oyuncularımızla ve teknik heyetimizle de gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti de “3 Avrupa Şampiyonluğu ve 2 Dünya Şampiyonluğu kazandık ama ben kupaları saymak istemiyorum. Bir ayda iki kupa kazandı bu takım. Artık kendimize duyduğumuz güven anlamında da çok önemli bir aşama kaydettik. İtalya’da harika bir turnuva geçirdik. Burada da aynı şekilde devam ettik. Teknik ekip ve oyuncularımla gerçekten çok gurur duyuyorum. Onlar asla mücadeleyi bırakmadılar” diye konuştu.