Sami Özçelik 
Artvin

IMG_2578

Artvin Barosu Avukatları, tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi Avukatları Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör ve Bülent Utku için bugün ve bundan sonraki her perşembe “Adalet Nöbeti” tutmaya başladı.

Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında tutuklanan avukatlar, Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’ün serbest kalması için, Artvinli meslektaşları “Adalet Nöbeti” eylemi başlattı.

IMG_2571

HUKUKSUZLUK SADECE ÜLKEMİZDE BASIN ÜZERİNDE DEĞİL YAŞAMIN HER ALANINDA VAR.

81 ilde aynı anda eş zamanlı olarak Bütün Baroların başlattığı nöbet eylemine Artvin Barosu da katılmış oldu. Artvin Adliyesi önünde saat 12.00’de toplanan avukatlar, üç meslektaşı için bir saatlik oturma eylemi yaptı. Artvin Baro Başkanı Ali Uğur Çağal burada yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Gazetesindeki meslektaşlarımız 6 aydır nedensiz, hukuki dayanağı olmayan gerekçesiz bir şekilde tutuklanma adı altında rehin alınmışlardır.

Biz bu meslektaşlarımızın FETÖ ile bağlantılı olması gerçekten çok komik bir iddia, eğer bizim meslektaşlarımıza FETÖ’cü diyorlarsa, FETÖ’da solcudur, sosyalist, komünist demek lazım. Hukuksuzluk sadece ülkemizde basın üzerinde değil yaşamın her alanında var. Ama bunun sonu hayır değildir. Biz her şeyi hukuk içinde yapıyoruz. İktidarı da hukuk devletini uygulamaya davet ediyoruz.

Biz bu adalet nöbetini Türkiye’de bütün avukatlara eş zamanda yaptık, adalet nöbeti adı altında bu eylemi sürecek dedi.

IMG_2592

HAKSIZ TUTUKLAMALAR ARTIK KURAL HALİNE GELDİ.

Artvin Barosu Eski Başkanlarından Av. İzzet Varan ise, yaptığı açıklamada, “ ülkemizde haksız tutuklamalar Artık kural haline geldi. Üç meslektaşımızın da yaklaşık 6 aydan beri haksız bir şekilde tutuklanmasını kabul edemiyoruz. İnsanlar artık şunu bilmelidirler ki, siyasetle hukuk bir arada yürümez. Siyasetle hukukun bir arada olduğu yürüdüğü yerde kararlar siyasi kararlar olur ve halk vicdanında yer edinemezler mutlaka sorgulanırlar. Biz bu haksız tutuklamaları kınıyoruz. Türkiye daha çok özgürlük ve hukuk diliyoruz buna olan güvenimiz sonsuzdur.” dedi.

IMG_2572

BU ÇOK AÇIK BİR ŞEKİLDE DİKTATÖRLÜK YÖNETİMİDİR

AV. Bedrettin Kalın İse, “Hukuktan ve adaletten her gecen gün uzaklaştığımız bir dönemden geçiyoruz. Ülke adeta olağan hale getirilmiş. Düzeni de ona göre dizayn edilerek yönetilmeye çalışıyor. Bu çok açık bir şekilde diktatörlük yönetimidir. Diktatörlük hiçbir dönemde ilelebet sürmemiştir. Burada da sürmeyecektir. Bu meslektaşlarımız Cumhuriyet Gazetesinin avukatlığını yaptığı için tutukludurlar. Suç delili olabilecek hiç bir şey yoktur.

Bu aslında onların tutuklanması değil. Doğrudan haber alma özgürlüğümüzün kısıtlanmasıdır. Bunun sone ereceğini biliyoruz. Bu vesileyle arkadaşlarımızı bulundukları yerlerinden kutluyoruz. Meslektaşlarımız yaşamları FETÖ ile din tüccarlarıyla, dini ticaretleştiren ve siyasete alet edenlerle mücadele ile geçmiştir. Dolayısıyla böyle bir suçla bağdaştırmaları son derece anlamsız komik bir iddiadır. Bunun eninde sonunda anlaşılacağına inanıyoruz”.

Son Olarak konuşan Avukat Ayla Varan “Hukuk hiç kimsenin intikam aracı olamaz. Şu dönemde bir torba yasa anlayışı içerisinde FETÖ soruşturması adı altında içine kim ve öfkeyle bir sürü insan doldurulmamalı bu insanların bu suçlamalarla yakından uzaktan bir alakası yoktur. Onun için biz hukuk devletinde yapılanları kınıyoruz” dedi.