SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Sami Özçelik
Artvin

Derinkoy1

Artvin Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü sitesinde merkez ilçesi Derinköy sınırları içerisinde yer alan yeni bir maden projesi duyuruldu.

CERATTEPE YETMEDİ, ARTVİN’E BİR MADEN PROJESİ DAHA!

Artvin’de büyük tartışmalara sebep olan Cerattepe’nin ardından bir maden projesi daha duyuruldu. Yeni maden projesi Artvin’in merkez ilçesi Derinköy sınırları içerisinde yer alıyor. Söz konusu IV. GRUP (BAKIR-KURŞUN-ÇİNKO-ALTIN-GÜMÜŞ) Maden Ocağı projesi ile ilgili 13/06/2017 tarihinde İDK Toplantısı gerçekleştirileceği Artvin Valiliği Çevre ve Şehircilik müdürlüğü sitesinde duyuruldu.

ÇED DOSYASI GÖRÜŞÜLECEK

Artvin Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün sitesinde yer verdiği projeye konu IV. Grup Bakır-Kurşun-Çinko-Altın-Gümüş Maden Ocağı kapsamında; 2014 Yılının Kasım ayında proje Tanıtım Dosyası hazırlanıp Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulmuş, Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda 09.06.2015 tarihinde ‘’Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir’’ kararı verilmişti. Bu kapsamda hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme Dosyası 13 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonunda (İDK) görüşülecek.

Hazırlanan ÇED dosyasından projenin konusu olan Derinköy civarında yer alan 960 hektarlık sahanın 806,34 hektarlık kısmı ÇED Alanı olarak belirlenmiş.