????????????????????????????????????

Sami Özçelik
Artvin 

Artvin asırlık bir çınarını daha sonsuzluğa uğurladı. Köy

Enstitüsü mezunlarından emekli idareci öğretmen Osman Peker, (92) 31 Mayıs Çarşamba günü hayata veda etti. 1 Haziran Perşembe günü Artvin Merkez Camii’nde öğlene müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şara Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlandı.

Osman Peker’in cenazesine ARTSO Başkanı Kurtul Özel, CHP İl Eski Başkanı Seçkin Kurt, CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin, Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı İsmet Başar, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, Emekli idareci öğretmenlerden Hayati Güner, ADD Artvin Şubesi eski Başkanı Ahmet Biber, ADD Kurucu üyelerinden Emekli öğretmen Öznur Ay, ADD Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Akın, Emekli Öğretmen ve eski Belediye Meclis üyesi Hayrettin Pınar, AFGAD Başkan Yardımcısı Sami Özçelik, öğretmenler, öğrencileri ve Artvin halkı katıldı. Artvin’de çok sevilen ve saygı duyulan Osman Peker’in cenazesinde CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Artvin Şubesi Başkanı Av. Ayla Varan çelenk gönderdi.

Cenaze namazının ardından Peker, Şara Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Peker, evli ve 4 çocuk babasıydı. Merhuma Allah’tan Rahmet, Peker ailesi, dost ve akrabalarına başsağlığı diliyoruz.

OSMAN PEKER (92) KİMDİR?

Osman Peker, giyimi, kuşamıyla, Atatürk sevgisini her daim yüreğinde yaşatan ve bu sevgiyi kendisine has söylemleriyle anlatan, Atatürk’ü hala anlayamamış olanları anlayamadığını ve asla anlayamayacağını söylüyor. Peker, insanın temelinin sevgi olduğunu, söylüyor. Bu yörede efsane okul olarak bilinen Kars-Cilavuz Köy Enstitüsü’nün 2. Mezunu Osman Peker. 1925 yılında Artvin’de doğmuş. 1945 yılında Cilavuz’dan mezun olduktan sonra öğretmenliğe başlamış. 10 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Artvin Yetiştirme Yurdunun müdürlüğünü yapmış ve emekli olmuştu.