????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve AFGAD Başkan yardımcısı Sami Özçelik, 31 Mayıs’ta hayata veda eden ve sonsuzluğa uğurlanan Artvin’in önemli simalarından son çınarlarımızdan Köy Enstitüsü son 1945 mezunu Osman Peker ‘in (92) vefatı nedeniyle taziye ziyaretinde bulundu.

Başkan Karahan, o tarihte İstanbul’da Certtepe ile ilgili çalışmalarda bulunduğunu, cenazeye gelemediğini belirtti. Karahan; “ Osman Peker hocamız, Artvin’in beyefendisi örnek bir insanıydı. Hepimizin örnek aldığı büyüğümüz, öğretmenimizdi. Bir çınarımızı daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Allah Rahmet eylesin, Başınız, başımız sağolsun.”dedi,

Osman Peker’in kızı Şengül Peker(Genç) “ Babamın vefatı nedeniyle bizi telefonla arayan, mesaj çeken, çelenk göndern, cenaze sonrası evimize taziye ziyaretlerinde bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Babam çok sevilen, kibar, bilgili aydın bir insandı. Böyle bir insanın sevenleri de çok olacaktı elbet. Bize taziyelerini telefonla ileten CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Artvin Eski Milletvekili Metin Arifağaoğlu’na, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye tüm arayan dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan’a teşekkür ediyoruz. Evimize geldiler. Acımızı paylaştılar. Babam okumaya, okutmaya çok önem verirdi. Kitaplarına” dedi.

OSMAN PEKER KİMDİR?

Osman Peker, giyimi, kuşamıyla, Atatürk sevgisini her daim yüreğinde yaşatan ve bu sevgiyi kendisine has söylemleriyle anlatan, Atatürk’ü hala anlayamamış olanları anlayamadığını ve asla anlayamayacağını söylüyor. Peker, insanın temelinin sevgi olduğunu, söylüyor. Bu yörede efsane okul olarak bilinen Kars-Cilavuz Köy Enstitüsü’nün 2. Mezunu Osman Peker. 1925 yılında Artvin’de doğmuş. 1945 yılında Cilavuz’dan mezun olduktan sonra öğretmenliğe başlamış. 10 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Artvin Yetiştirme Yurdunun müdürlüğünü yapmış ve emekli olmuştu. Peker 4 çocuk babasıydı.