Hanefi Yeter’in Ahvali 30 Haziran’a kadar gezilebilir

Odunpazarı Belediyesi, Çağdaş Sanatlar Galerisinde “Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel” sergisinin ardından açtığı Hanefi Yeter’in “Ahval” adlı resim- heykel sergisi büyük ilgi gördü.

unnamed (15)

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde 4 Mart 2017 tarihinde Salvador Dali ile açtığı sanat yolu, Hanefi Yeter ile devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi, Alman ve Türk Çağdaş Resmi’nin ve Heykeli’nin önemli sanatçılarından Hanefi Yeter’in son dönem yapıtlarından oluşan özel bir seçki ile Eskişehirli sanatseverleri buluşturdu. Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı sergi 11 Haziran 2017 Pazar günü sona erecekti,  ancak yoğun istek üzerine Hanefi Yeter Resim ve Heykel Sergisi 30 Haziran 2017 Cuma Gününe kadar uzatıldı.

unnamed (8)

Eskişehirli sanatseverlerin yanı sıra Bolu, Isparta, İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinden sanatseverin ziyaret ettiği “Ahval” isimli sergiye, üniversitelerin güzel sanat fakültelerinden liselere birçok öğrenci ve öğretmen yoğun ilgi gösterdi. Sanatseverlerin isteği üzerine 11 Haziran’da bitecek olan Hanefi Yeter’in “Ahval” adlı resim- heykel sergisi 30 Haziran Cuma Gününe kadar açık kalacak. “Ahval” isimli sergisinde;  Hanefi Yeter’in son dönemde ürettiği resimleri ve heykelleri yer alıyor. Sanatseverler sanatçının eşsiz yapıtlarıyla estetik bir şöleni yaşarken, aynı zamanda mekân içerisinde yerleştirilmiş olan ekrandan da, BBC’nin Yeter ile 1992 yılında gerçekleştirdiği “Looking Both Ways” adlı belgesel ve yönetmen Balamir Nazlıca’nın sanatçı ile ilgili gerçekleştirdiği “Unconcealment V” adlı kısa Video art film çalışması üzerinden de sanatçının yaratım evrenine ve yaşamla ilişkilerine dair farkındalığa sahip olabiliyor.

unnamed (9)

Küratörlüğünü sanat eleştirmeni, yazar İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı Hanefi Yeter’in “Ahval” adlı resim-heykel sergisi 30 Haziran’a kadar gezilebilecek.

unnamed (4)

unnamed (7)