CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer adalet, eğer hukuk baskı aracı olarak kullanılıyorsa, mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa, o ülkede rejim değişmiş demektir” dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 8. Gününde yürüyüş öncesi yaptığı basın toplantısında şöyle konuştu:

Merhaba arkadaşlar, bugün hava çok güzel şansınıza, hepimizin şansına söyleyeyim hava çok güzel. Dün de güzeldi. 7 günü bitirdik, bir haftayı bitirdik, bugün 8. gün yeni bir hafta. Dün Kadir gecemizdi, bütün vatandaşlarımın Kadir gecelerini kutladım, hepimiz huzur içinde bir Türkiye arzu ediyoruz, beraber yaşayacağımız bir Türkiye arzu ediyoruz. Terörün olmadığı, kavganın olmadığı, huzurun egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz.

Dün akşam beni mutlu kılan olaylardan biriside üç 15 Temmuz gazisi geldi onlarla oturduk biraz sohbet ettik, sonra onları uğurladık. Dolayısıyla bugün 8. gün yolumuza devam edeceğiz. Adalet için uğraşacağız, adalet için çaba harcayacağız. Toplumun her kesiminden son derece olumlu tepkiler geliyor. Bütün ama bütün vatandaşlarıma, yaşı ne olursa olsun, cinsiyeti ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun bütün vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu desteğin bizim için çok önemli olduğunu herkesin bilmesini isterim.

Ben yürüyorum, evinde oturan hanım için, tarlada çalışan çiftçi için, görevini yapan memur için, çalışan işçi için, sanayici için, yargıçlar için, herkes için yürüyorum. Yeter ki, bu ülkeye adalet gelsin. Adaletin olduğu bir ülkede, adaletin olduğu bir Türkiye’de emin olun hepimiz ama hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Eğer adalet, eğer hukuk baskı aracı olarak kullanılıyorsa, mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa, o ülkede rejim değişmiş demektir. Biz demokratik, laik sosyal hukuk devletinin bütün araçlarıyla yürürlükte olmasını, cumhuriyetimizi savunalım, din ve vicdan özgürlüğünü savunalım, sosyal devleti savunalım, kimse aç ve açıkta kalmasın. Adaletin üzerine bütün bunları inşa edelim. Dolayısıyla adalet diye başladık Güvenpark’taki yürüyüşümüze, adalet olarak sonlandıracağız.

Hepinize adaletli günler diliyorum değerli basın mensupları. Umarım sizler de çok iyisinizdir.

Soru- Efendim Sayın Bahçeli’nin dün eleştirileri oldu Twitter üzerinden, açıklama yaptı. “Yürüyün yürümesine de, aman düşmeyin; yarı yolda üşenip geri dönmeyin. Soluğunuz yeterse Pennsylvania’ya kadar gidin, geri gelmeyin” dedi.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Ben kendi ülkemi seviyorum. Hiçbir zaman başka bir ülkeden özel bir destek arayışına girmedim ve girmeyi de hiçbir zaman düşünmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek benim için onurdur. Bu ülkenin insanlarıyla beraber yürümek benim için onurdur. Hiç kimse unutmasın, adalet herkese lazımdır adalet. Bize hayatı boyunca oy vermemiş bir kişi haksızlığa uğradığında biz hemen çıkıyoruz ve diyoruz ki, bunun içinde adalet gereklidir ve haksızlık yapamazsınız diyoruz. Neden söylüyoruz bunu? Adalete inandığımız için.

Bakın, dün Kadir gecesiydi arkadaşlarla sohbet ederken söyledim yine söyleyeyim. Rabbimiz diyor ki, “adaletle hükmedin diyor, adaletle hükmedin.” Onun için adalet çok soylu bir kavramdır diyoruz. Sayın Bahçeli eleştirebilir canı sağ olsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Bence hiçbir sakıncası yok. Kendisine teşekkür ederiz bu eleştirileri yaptığı için. Hayatım boyunca ne Pennsylvania’ya gittim, ne Pennsylvania’yla konuştum, ne Pennsylvania bana teşekkür etti. Açın kendisi rahatsız olduğu dönem, Fethullah Gülen rahatsız olduğu zaman gazetelere verilen ilanlar var, kime teşekkür ettiği var orada, o görülür orada. Orada Genel Başkan olarak sadece benim adım yok.

Ben bu ülkenin birliği ve dirliği için mücadele ediyorum. Ben bu ülkede kan akmasın diyorum, ben bu ülkede huzur olsun diyorum, ben bu ülkede barış olsun diyorum, ben bu ülkede aç ve açıkta kimse kalmasın istiyorum. Ben bu ülkede adalet, adalet, adalet istiyorum. Adalet olmalı bu ülkede. Adaletin olduğu yerde devlet yücelir. Adaletin olduğu bir yerde toplum rahata ve huzura kavuşmuş olur. Adaletin olmadığı yerde insanın hayatının bir önemi yoktur. Ben bunu savunuyorum ve bunu söylüyorum. Eğer bunu savunuyorsa Sayın Bahçeli yanıma gelsin o da yürüsün. Hayır efendim, ben bu ülkede adalet istemiyorum, adaletsizlik olsun diyorsa demeç vermeye devam etsin bence bir sakıncası yok.