Çivril Akdağ Tokalı Kanyonu’nda yaşayan ve koruma altında olan Kızıl Geyik’lerin kaçak avcılar tarafından vurulduğu ve başlarının kesilerek götürüldüğü iddia edildi.

Hafta sonu piknik yapmak için Tokalı Kanyonu’na giden vatandaşların başı kesilmiş Kızıl Geyik’leri görünce şok oldular. Durumu ihbar etmesiyle ortaya çıkan olayda, Tokalı Kanyonu’nda vurulmuş ve başı kesilmiş bir Kızıl Geyik bulundu. Kanyon girişinde bulunan yetişkin başı olmayan geyik dışında, kanyonun derinlerinde 3 tane daha öldürülmüş ve başı kesilmiş geyik olduğu iddia edildi.

Koruma altında olan Kızıl Geyik‘lerin kaçak avcılar tarafından vurulmuş olma ihtimali olduğunu belirten vatandaşlar kanyon girişindeki ölü geyiğin başının kesik olmasının ve çevrede mermi fişekleri bulunmasının kaçak av iddiasını güçlendirdiğini ifade ettiler.

Konuyla ilgili olarak Milli Parklar Denizli müdürlüğünden alınan bilgilere göre dönem dönem Akdağ’da Kızıl geyik avının turizm amaçlı yaptırıldığı, 2017 yılında geyik avı sezonunun açılmadığı, Akdağ’da yıllık 5 geyik avlanılmasına izin verildiği belirtildi.

Milli Parklar İl Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatarak, geyikleri vuranların ve başını kesenlerin araştırıldığı ifade edildi.

Çivril İlçesi 2014 yılında köpek katliamlarıyla gündeme gelmişti.

fft261_mf1742826

Kaynak (Yeşilçivrilgazetesi)