????????????????????????????????????

Sami Özçelik
Artvin

Baba Ocağı Artvin’e annesinin yanına ailesiyle birlikte gelerek 10 gün tatil yapan tarihçi Sinan Meydan İstanbul’a gitmeden bir gün önce ADD Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Topaloğlu ve Artvin Basınıyla bir araya geldi.

Şavşat Saylıca köyünden olan Sinan Meydan ile sohbet eden gazeteciler Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı (AFGAD) Başkan Yardımcısı gazeteci Sami Özçelik, DHA Artvin Temsilcisi gazeteci Adem Güngör, AA Artvin Temsilcisi gazeteci Yusuf Okur, İHA Artvin Temsilcisi gazeteci Hasan Fehmi Demir Tarihçi Sinan Meydan ile bir süre sohbet ettiler.

Kısa bir çay sohbeti sonrası erken ayrılan gazeteciler, Sinan Meydan’a iyi yolculuklar dilerken. AFGAD Başkan Yardımcısı Sami Özçelik ve ADD Artvin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Topaloğlu sohbete devam etti.

SİNAN MEYDAN’I ARTVİN’DE BİR PANELDE ARTVİNLİLERLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Topaloğlu, hemşehrimiz Tarihçi Sinan Meydan’a ADD Artvin Şube Başkanı Ayla Varan ve eski başkan Ahmet Biber’in çok arzu etmesine rağmen gelemediğini selamlarını gönderdiklerini iletti. Topaloğlu, ileride belirlenecek bir tarihte Atatürk ve Cumhuriyet üzerine bir panel düşünüldüğünü anlattı. Topaloğlu, “Sinan Meydan Artvin’in, Türkiye’nin Atatürk alanında araştırmalar yapmış, onlarca kitap yayınlamış genç ve donanımlı bir arkadaşımız. Memleketinde bir panel yapması düşüncemiz var. Çok da güzel ve anlamlı olur. Detayları daha sonra konuşuruz. Biz sadece bugün size hoş geldiniz demek, tanımak ve sohbet etmek için geldik.”dedi.

Sinan Meydan gazetecilerle sohbetinde tatil için Artvin’e Şavşat’a geldiğini, annesini, köyünü, ilçesini, akrabalarını, arkadaşlarını ziyaret ettiğini, hasret giderdiğini, memleket havası aldığını söyledi. 10 günlük tatilin ardından Şavşat’tan ayrılan Sinan Meydan yazılarına, söyleşi programlarına devam edeceğini, uygun bir zaman oluştuğunda meslekti Artvin’de mutlaka söyleşide bulunmak istediğini, bunun için zaman ve diğer şartların uygun olmasının yeterli olacağını belirtti.

Tanışma ve sıcak sohbetin ardından gazeteciler Sinan Meydan ve ailesi teşekkür etti.

SİNAN MEYDAN ATATÜRK’Ü KARALAMAK İSTEYEN SÖZDE TARİHÇİ, AYDIN VE GAZETECİLERİ ATATÜRK’Ü BELGELERİ İLE ANLATARAK ADETA MORARTIYOR!

Gazeteci Sami Özçleik’te “Sinan Meydan, Türkiye’de Atatürk üzerine en çok araştırma yapıp kitap yazan önemli bir isim önemli bir tarihçi, Hem birebir tanışmak için, hem de sohbet etmek için Şavşat’a geldik. Açıkçası bir söyleşi yapma meramım vardı. Ancak Artvin’e, annesine, köyüne dinlenmek için gelmiş. Onu yormak istemedim. İleride bir söyleşimiz olur uygun zaman bulursak şayet.

Güzel bir sohbet oldu. Tanışmış olduk. Sinan Bey kendisini çok güzel yetiştirmiş. Bundan dolayı gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Ben yakinen takip ediyorum. Bir çok kitabını okuma şansım oldu. Atatürk’ü sevmeyen, sevmediği için de karalamak isteyen sözde tarihçilere belgeli tokat gibi cevaplar yazması, TV programlarında birçok sözde gazeteci, yazar ve aydınları morartan, karartan Sinan

Meydana çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle ailesiyle tanışmak benim için bir onurdu. Kendisine başarılar diliyorum.

SİNAN MEYDAN KİMDİR?

Sinan Meydan, 1975 yılında Artvin’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Artvin Şavşat’ta tamamlandı. 1993 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 1997 yılında mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren Atatürk ve yakın tarih üzerinde çalıştı. 1997 yılından beri Eski Türk Tarihi, Atatürk ve Cumhuriyet tarihi üzerine araştırmalar yapan ve çok sayıda kitap yazan Meydan evli ve iki çocuk babasıdır.