Sami Özçelik
Artvin

Kudret Nine emeğin veresiyesi olmaz dedi. Ustalara parayı peşin verdi. Ancak ustalar parayı alıp sırra kalem vatsı, işlerini yapmadı.

Artvin’in Ardanuç ilçesi Sakarya Köyü’nde kendisine bir oda yaptırmak isteyen 79 yaşındaki Kudret Karakuş, kendisine odayı yapacak olan ustalara yapacakları odanın parasını peşin verdi. Ustalar gitti, gidiş o gidiş.

Kudret Karakuş , 3 gün içinde yapacakları odayı 3 haftadır teslim etmeyince soluğu Jandarma Karakolunda aldı fakat karakolda da kendisine odayı yapıp teslim edeceğini söyleyen ustalar hala daha teslim etmeyince Karakuş kaptırdığı 3 milyarın peşine düştü.

İşi erken bitirmeleri için parayı peşin verdiğini dile getiren Kudret Karakuş “Ben Ardanuç’ta bir apartmanda oturuyorum. Orada komşularımın bir inşaat işi vardı. Bu ustalar da o inşaat işini yapıyordular. Dedim ‘bana üç gün çalışır mısınız?’ Dediler ki ‘çalışırız’. ‘Bana bir güzel oda yapacaksınız ama param peşindir’ dedim. Aklımca iyilik yaptım onlara, 3 milyarı peşin saydım ellerine. 3 haftadır yapacaklar hala bekliyorum. Savcılığa gitmedim ama karakola gittim. Sağ olsun şahidim de ‘parayı verdi ama işini yapmadılar, bunlar işini yapsın’ dedi.

Karakuş sözlerine “Ben bu sıra 3 milyarımı yitirdim. Bir işimi yapacaktılar, yapmadılar, kaçtılar. 3 milyarı güzelce saydım ellerine. Zorla verdim parayı, almıyordular zorladım. 1 oda gibi bir şey yapacaktılar bana. Bende onlara dedim ki peşin vereyim parayı da benim işimi erken yapın. 3 milyarı güzelce aldılar, şimdi kâğıtta yok ispatta yok. Ben onları aslında tanımıyordum da komşularımın tanımasıyla güvendim verdim parayı” dedi.