CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TKİ Ege Linyit işletmelerinin lojman ihalesine ilişkin rant iddialarının Bakan Albayrak’a sordu. Özel yaptığı açıklamada “Yandaşa rant projesinden vazgeçin. 76 dönümlük araziyi yandaşa peşkeş çekmek yerine Soma’ya yeşil alan olarak kazandırın” çağrısında bulundu.

ÖZEL: “SOMA’NIN SIRTINDAN DOYAN DOYANA”
“YANDAŞA RANT PROJESİNDEN VAZGEÇİN!”

CHP’li Özel konuyla  ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“TKİ Ege Linyitleri İşletmeleri’nin idari binası, lojmanları ve sosyal tesisleri Soma şehir merkezinin içinde kaldığı için haliyle bu müesseseye ait 76+30 dönümlük iki arazi grubunun da rantı hayli yükselmiş durumda.

Daha önceden 3 kez iptal edilen ihale ile TKİ ELİ 76 dönümlük arsalarını verip karşılığında 30 dönümlük arsanın üzerine yeni hizmet binası, lojman ve sosyal tesis yaptırmak istiyor. 31 Temmuz 2017 günü teklifleri toplanan dördüncü ihalede ise 6 firma dosya alıyor ancak biri teklif veriyor. Dahası son ihalede iş bitirme yeterliliği 10 milyondan 40 milyona çıkarılarak yerel firmaların teklif vermesi engellenmiş oluyor.

TKİ ELİ’nin yeni tesislere kavuşmasını tabii ki herkes ister; ancak, iş bitirme yeterliliği ve verilen teklifin 1 tane olması dolayısıyla son ihale şaibeli hale gelmiştir. Rekabet unsurunun ortadan kaldırıldığı alenen ortadadır bu ihalede. Soma’nın acısı da, Soma’dan istenilen rantın da sonu gelmedi. Soma’nın sırtından doyan doyana ama kimse Soma’nın ihtiyaçlarını görmüyor.

Soma şehir merkezinde yeterli park ve yeşil alan yok. Şimdi, TKİ ELİ’nin yapması gereken bu yandaşa rant projesinden vazgeçmektir. 30 dönümlük arsalara modern tesisleri kuruluş kendi imkanları ile yaptırabilir. Kalan 76 dönüm ise yandaşa peşkeş çekilmek yerine, Soma’ya yeşil alan olarak kazandırılmalıdır. Biz bu konunun da takipçisi olacak, peşini bırakmayacağız”