67fd1324-2ac1-4055-86be-8b3d894661fc
Deprem olduğunda sığınılacak tek bir yer vardı. Onu da TÜRGEV’e verdiniz. Bunu yapmaya hakkınız yok.”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 80 bin nüfuslu Ünalan Mahallesi’nin Deprem Toplanma Alanı olarak ayrılan tek yeşil arazisinin imara açılması ve TÜRGEV’e tahsis edilmesine tepki gösterdi. Yarkadaş, “Gözleri doymak bilmiyor” dedi. AKP’li Kadir Topbaş’ı da istifaya davet etti.
27a7081d-741f-4a92-9ad6-785376482bde
PROTESTO ETTİLER
Üsküdar’ın Ünalan Mahallesi’nde spor yapılabilen tek yeşil alanın imara açılması protesto edildi. CHP PM Üyesi Kadir Öğüt, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan ve mahallenin muhtarı Mezengül Şimşek’in de katıldığı protestoda, karardan vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.
MUHTARIN İSYANI
Ünalan Mahallesi Muhtarı Mezengül Şimşek, “Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, mahallede yaşayanların tamamı bu karara itiraz ediyor” dedi. Şimşek, araziyi imara açan AKPli İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıkları itirazların ise sonuçsuz kaldığını ifade etti. Şimşek, kararı yargıya taşıdıklarını da söyledi.
TÜRGEV’E PEŞKEŞ
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise kararı eleştirerek “Deprem olursa halkımız nereye sığınacak? Deprem Toplanma Alanı olarak ayrılan bu araziyi imara açıyor ve TÜRGEV’e peşkeş çekiyorsunuz” tepkisini gösterdi.
5be31e4b-f609-4480-ace8-cbe90bd2ba37
“SIĞINACAK YER KALMADI”
Yarkadaş şöyle konuştu:
“Ünalan Mahallesi güney alt bölge revizyon uygulaması adlı planla birlikte, burası da yeşil alandan çıkarılıp TÜRGEV’e verilmek ve güya eğitim merkezi yapılmak isteniyor.
Tüm yeşil alanlar, betona ve betonarmeye çevriliyor. Soralım o halde: Deprem olduğunda  bizi TÜRGEV mi kurtaracak? TÜRGEV’e mi sığınacağız, TÜRGEV’in betonarme binalarına mı sığınacağız? Ne istiyorsunuz bu halktan?”
899db879-085f-42d0-9c3a-8d21fee08f45
“RANT ALANINA ÇEVİRDİNİZ”
Yarkadaş tepkisini şu şekilde sürdürdü:
“Bir parça yeşil alan var; o yeşil alana da göz koydunuz. Şimdi burayı da da yandaşlarınız için rant alanına çevirmek istiyorsunuz.
İşte plan burada. Plan askıya çıkarılmış, kabul edilmiş. Muhtarımız ve mahalle halkı bu plana itiraz etmişler ama ne yazık ki itiraz reddedilmiş.
Belli ki gözü ranttan başka bir şey görmeyenler, Ünalan Mahallesi’nin 80 bin nüfuslu yurttaşlarını hiçbir bir şekilde düşünmüyorlar.
Bu rant anlayışı, İstanbul’da tam 470 alanı, yandaşlara peşkeş çeken, yandaşlara rant olarak dağıtan ve artık halkın ayağını basabileceği bir metrekare dahi toprak bırakmayanların anlayışıdır.”
CHP’li vekil olası bir depremde halkın sığınabileceği bir toprak parçası bile bırakılmadığına da dikkat çekti. Yarkadaş, “Bugün burada bir deprem olsa, şurada toplanan yurttaşlarımızın hiçbirinin kaçıp saklanabileceği, kendisini güvende hissedebileceği bir yer yok” dedi.
e6b90fe9-f178-40f0-8ad0-7009f8f34c0e
“YEŞİLİ KATLETMEYİN”
Yarkadaş, protesto gösterisine katılanlara şöyle seslendi:
“Bu işin bir parti meselesi olmadığını, yurttaşlarımızın can güvenliği ve sağlığını koruma meselesi olduğunu bir kez daha buradan anlatalım. Ve buradan yetkililere bir çağrı daha yapalım: Gelin yol yakınken, bu yoldan dönün. Ünalan’ın tek yeşil alanını betonla doldurmayın, bu yeşil alanı katletmeyin.
Bırakın insanlar gelsinler, burada nefes alsınlar, hava alsınlar; birbirleriyle sohbet etsinler. Deprem olduğunda, kaçıp saklanabilecekleri, can güvenliklerini sağlayabileceği bir yer bulsunlar. Ünalan’ın tek yeşil alanını TÜRGEV’e peşkeş çekmeyin. Bırakın yeşil olarak koruyalım, yeşil olarak kalsın.”
ACI GERÇEĞİ HATIRLATTI
CHP’li vekil konuşmasında “Unutmayalım ki; depremler öldürmez, kötü yapılmış binalar öldürür. Yurttaşlarımız, canlarını koruyabilecek bir yeşil olmadığı, sığınamadığı için hayatını kaybederler” ifadesini de kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da seslenen Yarkadaş, “Ya bu planı iptal et, ya da istifa et” çağrısında bulundu.
Yarkadaş halka ise “17 Ağustos’un acıları henüz dipdiriyken, 17 Ağustos’un henüz yaraları sarılmamışken, bugün 17 Ağustos 2017 tarihinde bir kez daha çağrı yapalım ve yeni 17 Ağustoslara izin vermeyelim” şeklinde seslendi.
a2cd0008-a0c2-4651-aa49-70b9f37c9140
“80 BİN KİŞİNİN HAKKI GASPEDİLİYOR”
Yarkadaş daha sonra, ağaçların kesilmeye başlandığı alanda gazetecilere elindeki inşaat planını gösterdi ve  “Bu yeşil alan, inşaat alanına çevrildiği için komple binalarla doldurulacak. Böylece yeşil alan ortadan kalkacak. 80 bin kişinin hakkı, ne yazık ki Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’e verilecek. 80 bin yurttaşın hakkı TÜRGEV’e devrediliyor ve peşkeş çekiliyor” dedi.
ÖĞÜT: “HER YER BETON OLDU”
CHP PM Üyesi Kadir Öğüt de uygulamaya tepki gösterdi. Öğüt, “Her yer betonla dolduruldu. Yaşanacak bir yer bırakmıyorlar. Bu anlayıştan İstanbul’u kurtarmamız lazım. Bunu birlikte başaracağız” ifadesini kullandı. Öğüt, mahalledeki diğer yeşil alanın da iki yıl önce bir AVM’ye peşkeş çekildiğini söyledi.
CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan da yeşil alanın yokedilmesine tepki gösterdi. Altan, “Ünalan halkı cezalandırılıyor” dedi.