İngiltere, Australia, İrlanda Büyükelçi Temsilcileri Yeşil Artvin Derneği’ni Ziyaret Etti.

İngiltere Büyükelçisi Alfred Le Prevost, Australia Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Andrew Cooper, İrlanda Büyükelçiliği İkinci Katibi Conor Prasad, Yeşil Artvin Derneği ziyaret ederek Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan ve yönetiminden bilgi aldılar. Tercüman eşliğinde yapılan görüşmede üç ülkenin büyükelçi temsilcileri çevre sorunları ve insan hakları konusunda çalışma yaptıklarını ifade ettiler. Çevre sorunu ve insan hakları kapsamında rapor hazırladıklarını ve bunun içinde Cerattepe ülkenin yoğun gündeminde yer aldığından Artvin’e geldiklerini ifade ettiler.

Yeşil Artvin Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan’dan süreçle ilgili bilgi alan, büyük elçi temsilcileri, Karahan’ı dikkatle dinleyerek notlarını aldılar.

IMG_0153

Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan, harita ve fotoğraf eşliğinde bir bir süreci anlattı. Daha sonra Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi Av. Bedrettin Kalın ise yasal süreci gelen misafirlere aktardı. Kalın ardından bundan sonraki süreci ilgili bilgi vererek, Anayasa mahkemesine yapacakları başvuru için hazırlık yaptıklarını söyledi.

İngiltere Büyükelçisi Alfred Le Prevost, Australia Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Andrew Cooper, İrlanda Büyükelçiliği İkinci Katibi Conor Prasad, Yeşil Artvin Derneği ziyareti öncesi Artvin Valilisini ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi de ziyaret ettiler.