Sami Özçelik / Artvin

IMG-20170821-WA0014a

Açelya Aktaş ve Tolga Odabaş Çifti Nikâhlarını Dünyanın En büyük Atatürk Anıtı önünde Kıydılar.

Artvin’de kaidesiyle birlikte 37 metre metre yüksekliğinde dünyanın en büyük Atatürk Heykeli olma özelliğine sahip, Kahvecioğlu Vakfı Başkanı Hayırsever, Atatürk sevdalısı Avukat Sıtkı Kahvecioğlu’nun yaptırdığı ve Artvin Belediyesi’nin devraldığı tesiste Açelya ve Tolga çifti bir ilke imza attı.

Artvin’in iki saygın ailesinin genç üyeleri Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Harita Mühendisi Tolga Odabaş Artvin’de özel bir şirkette çalışan muhasebeci Açelya Aktaş nikahlarında hadisiyle toplam 37 metre yüksekliğinde ki Dünyanın en Büyük Atatürk heykelinde kıydılar.

GENÇLER ARTVİN BELEDİYESİ NİKAH DAİRESİNDE DEĞİL ATATEPE’DE ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE NİKÂHLARINI KIYDILAR

Geçtiğimiz yıl görkemli bir nişan töreninde evliliklerine ilk adımların atan Açelya Aktaş ve Tolga Odabaş çifti birlikteliklerini evlilikleriyle taçlandırdılar. Çift düğün öncesi nikâhlarını Dünya’nın en büyük Atatürk heykelinin de kıyma kararı aldı.

İşlemlerini tamamlayan çift düğün öncesi Belediye Nikâh memuruna giderek nikahlarını nikah dairesinde değil, dünyanın en büyük Atatürk Anıtı önünde kıymak istediklerini beyan ettiler. Gençlerin isteği üzerine nikah, Dünya’nın en büyük Atatürk heykeli önünde Artvin manzaralı güzel bir havada kıyılmış oldu.. Çiftin nikahlarına Funda Özmen, Tuğçe Aktaş Kuçükay, Halil Akıncı ve Sertaç Dinçer şahitlik etti.

Çift birlikte böyle bir karar aldıklarını ifade ederek, Atatürk sevdasının yanı sıra Dünyanın en büyük Atatürk heykelinin Artvin’de bulunmasının önemini anlatmak, Türkiye’ye, dünyaya Artvin’in güzelliklerini hatırlatmaya vesile olmak için bir ilke imza atmak istediklerini söylediler. Açelya Aktaş Odabaş ve Tolga Odabaş Nikah sonrası yaptıkları ortak açıklamada; “Atatürk, dünyanın sayılı büyük liderlerinden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu. Artvin’de bulunan Atatürk Anıtı dünyanın en büyüğü… Böyle bir şaheseri Artvin’e kazandıran Kahvecioğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Sayın Sıtkı Kahvecioğlu’na en içten teşekkürlerimi sunuyoruz. Artvin manzaralı, muhteşem bir havada, güzel dostlar eşliğinde unutulmayacak güzellikte bir nikah töreni oldu. “ ifadelerini kullandılar.

Atatürk Anıtı önünde nikahlarını kıydıran gençleri tebrik eden dostları, arkadaşları ve akrabaları, “Açelya ve Tolga aydın yetişmiş, çok değerli, donanımlı, okumuş, kültürlü gençlerimiz. Kendilerine yakışanı düşünmüşler. Nikahlarını kıyarlarken, değerlerimize,

ilimize sahip çıkmışlar. Örnek bir davranış sergilemişler. Cam Terasta nikah kıyan gençler de tanıtım , turizm için güzel bir düşünceyi gerçekleştirmişlerdi.” Şeklinde konuştular.