Hırsızlık yapmadık,
yolsuzluk yapmadık.
İşverenin (Şavşat Belediye Başkanlığı) sürgün niteliğinde vermiş olduğu her görevi yerine getirdik.
Peki biz neden işten atıldık?

Şavşat’ın AKP’li Belediye Başkanı tarafından işlerine son verilen Taner Keskin, Sibel Bayraktaroğlu ve Nayime Saymaz   için Şavşat Belediyesi çalışanları iş bırakarak basın açıklaması yaptılar.

Şavşat Belediyesi çalışanlarının belediye binası önünde yaptıkları basın açıklaması şöyle:
Bilindiği üzere 08/09/2017 Cuma günü 3 arkadaşımızın iş akdi Belediyeyi yönettiğini sanan ama başkaları tarafından Kumanda edilen, yönetemeyen Belediye Başkanı ve yönetemeyenler tarafından fesih edilmiştir, yani işten çıkarılmıştırlar, hemde haftalık mesai bitimine yarım saat kala iş akitlerini fesih ediyorsunuz.

Arkadaşlarımız niye işten atıldıklarını bilmek istiyorlar, hırsızlık yapmadık, yolsuzluk yapmadık, işverenin sürgün niteliğinde vermiş olduğu her görevide yerine getirdiler, bize uyduruk sebepler sunmasınlar, gerçek niyetlerini söylesinler.

Şimdi kendilerine soruyoruz;
Tasarruf, ekonomik tedbirler deyip işten çıkarıyorsunuz. Peki diğer taraftan Meclis üyesini işe alıyorsunuz, güreşçi alıyorsunuz. Burayı gençlik spor zannettiniz galiba… Göreve geldiğinizden itibaren onlarca kişiyi dışardan getirip belediyede bürokrat olarak göreve başlattınız, hizmet alımı denen sistemden işe aldınız, bize bahane uydurup belediyeyi borçlandırıp arkadaşlarımızın ekmeğini çoluk çocuğunun nafakası çalıyorsunuz ve kararı imzalayıp, verdiğiniz kararın utancından olsa gerek Ankara’ya kaçıyorsunuz.

Şavşat tarihinde ilkleri yapıyorsunuz, göreve geldiğinizden itibaren psikolojik baskı, ücretleri aksatmak, ikramiyeleri ödememek gibi daha aklımıza gelmeyen insanlıktan nasibini almamış uygulamalarınızla sonundada işçileri işten atarak Şavşat belediyesi tarihine utanç vesikası olarak isminizi yazdırdınız.

Kendinizi kanunların üzerinde görerek yapmış olduğunuz uygulamaları iyi niyetle bugüne kadar çözmeye gayret ettik ama gördük ki karşımızda bulunan Belediyeyi yönettiğini sanan ama kumandayla yönetilen zatlar art niyetli uygulamaları sonunda gelinen noktada arkadaşlarımızın iş akitleri fesih edilmiştir.

Şavşat Belediyesinin İş barışı bozulmuştur, bunun düzelmesi için arkadaşlarımızın derhal işlerine başlatılarak kanunsuz uygulamalarından vazgeçmelerini talep ediyor, Güzel Şavşat’ımızın, sakin şehrimizin huzurunu işçilerin ekmeğini çalarak bozmaya kimsenin hakkı da, haddi de değildir.

Sendikamız hukukçuları çalışmalarını başlatmış olup, gereken davalar önümüzdeki hafta içinde açılacaktır.

Bu arada, boş boş sağda solda laf olsun diye konuşan ve kraldan çok kralcı olan belediye bürokratı arkadaşlarımıza da diyoruz ki; siyasilerin ayak oyunlarına alet olmayın. Sonra utanacağınız!, Boyunuzu aşacak işlere ve arkadaşlarımıza baskı yapıp bizlere akıl vermeye kalkmayın! Sonra taşıyamayacağınız bu yükün altında ezilip tarihin sayfalarında utanç vesikasını yakanıza asarak yerinizi alırsınız.

Elbette bunların bir bedeli olacaktır, o hesabı da akıl hocalarınız değil siz siyasiler ödeyeceksiniz, Belediye İş Sendikasının onurlu üyeleri nasıl ki  emek dostu işverenlerimizi siyasi parti ayrımı yapmadan değer verip, baş tacı yaptıysa, siz ve sizin gibi işçi düşmanlarını, emek hırsızlarını çoluk çocuğumuzun nafakasını gasp edenlere gereken cevabı en sert şekilde verecektir.

Teşkilatımızın şanlı Tarihi bunun örnekleriyle doludur ki,

Aslolan da zaten bu makamlardan gittikten sonra bu güzel şehrin sokaklarında iyi anılmaktır, adam gibi alnı açık başı dik gezebilmektir, çoluk çocuğun nafakasını gasp eden işçi düşmanı bir belediye Başkanı ve yönetimi olarak anılmak hiç kimse için hiç de hoş olmaz her halde.