CHP grup toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, istifa eden belediye başkanlarına seslendi. Kılıçdaroğlu, “İstifa edenlerin yakasında iki rozet vardır, biri yolsuzluk biri Bylock. Eğer istifa ediyorlarsa sebep budur” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili konuşması şöyle:

“Seçimle gelenler seçimle gider, demokrasilerde kural budur. Bir seçim yaparsınız, parlamentoya gelirsiniz, belediye başkanı olursunuz, hatta muhtar olursunuz. Sonra bir daha seçim olur, beğenmezse vatandaş bizi o koltuktan alır. Ama seçimle gelen seçimle gitmiyorsa istifa ettiriliyorsa, istifa eden kişi kendi seçmenine hesap vermek zorundadır, gerekçelerini halkına anlatmak zorundadır.

Sayın Kadir Topbaş istifa etti. Kadir Topbaş’a sordular, “Yorulduğunuz için mi istifa ettiniz?” “Hayır, yorulmadım” diyor. “Niçin istifa ettiniz?” “Beni adam yerine koymadılar.” Şimdi ben Sayın Kadir Topbaş’a gayet iyi niyetle soruyorum, sizi kim adam yerine koymadı? Gayet basit bir soru. Sayın Topbaş, uzun süre İstanbul’da belediye başkanlığı yaptınız, halk sizi seçti, sizi adam yerine koymayan kim? Ben buna isyan ediyorum, sen bunu sinene çekiyorsun, bu olmaz. İstanbullulara hakarettir bu. Çık açıkça söyle ki, şu gerekçeyle ben istifa ediyorum.

İSTİFA EDENLERİN YAKASINDA İKİ TANE ROZET VARDIR: BİR TARAFINDAN YOLSUZLUK, DİĞER TARAFINDA BYLOCK

Bugün başka büyükşehir belediye başkanları için aynı şey konuşuluyor, istifa edecek mi etmeyecek mi? İstifa edenler suçludur. Bir daha söylüyorum, istifa edenler suçludur. Neden suçludur? Onu da biraz sonra söyleyeceğim. Ama istifa etmeyip direnen, “Ben haklıyım arkadaş beni halk seçti, siz beni istifa ettirmeyeceksiniz ettiremezsiniz” diyenlere de hep saygı duyarım, bu kadar basit.

Niçin istifa ediyorlar? İki nedeni olabilir. Bir, yolsuzluk vardır, mahkemenin önüne çıkmak istemiyor, kendileri tehdit ve şantajla istifa ediyorlar, bir köşeye çekiliyorlar. İki, FETÖ örgütünün üyesidirler, ByLock kullanmışlardır.Bu nedenle önlerine konmuştur, bunun için istifa edeceksiniz, onlar da istifa ediyorlar. İstifa edenlerin yakasında iki tane rozet vardır; bir tarafından yolsuzluk, diğer tarafında ByLock. Eğer istifa ediyorlarsa gerekçe budur.

Burada bir şey daha var, istifa etmeleri bu olayı kapatmaya yeter mi? Bank Asya’nın önünden geçen adamı hapse atıyorsun, yolsuzluk yapan ByLock kullanana hiçbir şey yapmıyorsun. Ne diyorsun? Görevinden ayrıl, önüne koyuyorsun. Ayrılmazsan seni mahkemeye çıkarırım. Suçu gizlemek suçluluktur arkadaşlar, ayrı bir suçtur. Sanıyorlar ki kurtulacağız,  günü gelecek hesabını verecekler olur mu? Garibanı atıyorsun içeriye, bunları serbest bırakacaksın. Varsa direniyorlarsa, ben anlarım ki bunların ne yolsuzluğu var, ne de ByLock kullanmışlardır, bunlar direniyorlar. Gücümü Ankara halkından aldım, gücümü İstanbul’dan, Balıkesir’den, Bursa’dan aldım, niye istifa edeyim? Seçim gelir, beni seçmezlerse veya göstermezseniz aday ayrılırım. Ama istifaya zorlamak demokrasiye aykırıdır. Varsa bir şey çıkarırsınız mahkemeye. Çıkar mahkemede hesabını verir”siniz.