DSC_0893 (1)

Ofisinde geçirdiği Kalp krizi sonucu Hayatını kaybeden Arhavi eski Belediye Başkanı Musa Ulutaş  binlerce seveninin katıldığı cenaze töreni ve namazının ardından toprağa verildi.

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Arhavi eski Belediye Başkanı Musa Ulutaş Arhavi Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Ulutaş için ilk tören 9 yıl görev yaptığı Arhavi Belediyesi önünde yapıldı. Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu ve Milletvekili Uğur Bayraktutan burada yaptıkları kısa konuşmalarda Musa Ulutaş’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Musa Ulutaş’ın cenazesi daha sonra CHP Arhavi İlçe Başkanlığı önüne getirildi. Burada Ulutaşın siyasi yaşantısı ile ilgili konuşmalar yapıldı.

Ulutaş’ın cenazesi daha sonra Merkez Camii’ne getirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da çelenk gönderdiği törene Artvin milletvekilleri Uğur Bayraktutan, İsrafil Kışla, eski milletvekilleri Metin Arifağaoğlu ve Yüksel Çorbacıoğlu, CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek,  Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Volkan Canalioğlu, diğer siyasi partilerden temsilciler ve sevenleri katıldı…

Arhavi’nin gördüğü en kalabalık cenaze törenlerinden birisi yaşandı. Omuzlara alınarak mezarlığa kadar yürüyen cemaat  eşliğinde sonsuzluğa uğurlanan Ulutaş için gönderilen çelenklerin çok sayıda olması nedeniyle konulacak yer bulunamadı. Ulutaş’ın ailesine başsağlığı vermek için uzun kuyruk oluştu. Cenazeye katılan herkesin ağlaması dikkat çekti.

Cenaze namazının ardından Musa Ulutaş’ın naşı cenaze aracına konmadan yaklaşık 1 km omuzlarda taşınarak Musazade mahallesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.

MUSA ULUTAŞ KİMDİR?

1962’de Arhavi’de doğdu. İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden 1982 yılında mezun oldu, 1990 yılında inşaat yüksek mühendisi ünvanı aldı. 1999 yerel seçimlerinde CHP’den Arhavi Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilerek aktif siyasete başladı. 3 Kasım 2002 milletvekili seçimleri nedeniyle belediye başkanının istifası sonucu 16 Ağustos 2002’de Belediye Meclisinde yapılan seçimle Arhavi Belediye Başkanı seçildi. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkanı seçildi. Daha sonra CHP Arhavi İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. CHP Artvin Milletvekili adayı oldu.

Haber: Sami Özçelik