Piyanist Yoonie Han Eskişehirlileri büyüledi (11)

‘Kore-Türkiye Dostluk Konseri’nde Büyükşehir Senfoni Orkestrası’nın eşlik ettiği kariyeri uluslararası başarılarla dolu Güney Koreli genç piyanist Yoonie Han’ın, dokunuşlarıyla piyanodan çıkardığı şiirsel melodiler sanatseverlere muhteşem bir gece yaşattı.

Piyanist Yoonie Han Eskişehirlileri büyüledi (1)

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Güney Kore Büyükelçiliği’nin birlikte düzenlediği ‘Kore-Türkiye Dostluk Konseri’ ne, piyanosuyla bütünleşen, uluslararası uzmanların, “Kusursuz tekniği, müzikal sanatı ve olgunluğunu birlikte yaşayan müthiş bir piyanist’ olarak nitelendirdiği Yoonie Han damga vurdu

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’ndaki Kore-Türkiye Dostluk Konserini Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de izledi. Konserin ilk bölümünde şef Işın Metin’in yönetiminde Senfoni Orkestrası, Bilkent Üniversitesi Piyano Bölümünde Yrd. Doç. olarak öğretim üyeliği yapan, uluslararası ödüllerin sahibi Güney Koreli genç piyanist Yoonie Han’a eşlik etti. Yoonie Han, ünlü besteci Sergei Rahmaninov’un, ‘Pagani’nin bir teması üzerine Rapsodi Op.43 introduction, Allegro vivace/Tema, L’istesso tempo’ isimli eserini büyük bir başarıyla seslendirdi. Salonu dolduran klasik müzikseverler sanatçıyı dakikalarca alkışlayarak, 5 kez bis yaptırdı. Yoonie Han, iki solo eserle alkışları ödüllendirdi.

Başkan Büyükerşen sahneye çıkarak, dünyanın en iyi salonlarında konserler veren Yoonie Han’ı kutladı ve Eskişehirliler adına plaket verdi.

Konserin ikinci bölümünde Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası konuk şef Işın Metin yönetiminde, Sergei Rahmaninov’un, ‘Rapsodi No. 2 mi minor Op. 27’ adlı eserini seslendirdi.