Malatya’da Alevilerin evleri gece yarısı kırmızı ve büyük çarpılarla işaretlendi. Maraş Katliamı’nın yıldönümü öncesi yapılan saldırının manidar olduğuna dikkat çeken Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal, “Maraş’ta Çorum’da bunların yapıldığını biliyoruz” dedi

 

Malatya’nın Paşaköşkü Mahallesi’nde dün gece yarısı kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından 13 evin kapısına çarpı işareti konuldu.

Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) haberine göre, kim tarafından yapıldığı belli olmayan saldırıda kapıların üstüne Maraş ve Çorum katliamı öncesindeki gibi kırmızı renkte çarpı işaretleri yapıldı.

Yaşanan saldırıya ilişkin ETHA’ya konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal, “Saat 01.00 sularında sokaktan köpek havlamaları gelmiş ama şüphelenmemiş aileler. Ancak sabah kalktıklarında evlerinin işaretlendiğini görüyor. Bu işaretler iki sokakta yapılmış ve buralar Alevilerin yaşadığı yerler” dedi.

İşaretlerin küçük olmadığına dikkat çeken Topal, “Her bir çarpının parçası kolumun uzunluğu kadar büyük. Kapılar, duvarlar büyük çarpılarla işaretlenmiş” ifadesinin kullandı.