https://youtu.be/ymkiuPL2v_o

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’de grup toplantısında Erdoğan’la ilgli belgeleri açıkladı. Erdoğan ‘a “hiç sağa sola kaçmaya gerek yok. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın” diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasının tam metni:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Herhalde beyefendi beni dinliyordur, önce baştan bir tavsiyem olsun sevgili Erdoğan’a, yanına bir doktor al, doktor da yanında olsun. Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Yetiyor mu? Bu beni tatmin etmez dedim. Ne lazım bana, bankaların dekontu lazım dedim. Bu paranın gönderildiği dekontlar. Şimdi diyecekler ki ‘bu belgeler sahtedir’. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Hiç sağa sola kaçmaya gerek yok. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın.

Şimdi geliyoruz kutuyu açmaya… Çorum’da bir konuşma yaptım, Erdoğan’a bazı sorular sordum. Sonra 21 Kasım 2017’de bu grupta yine sorular sordum.

Sorduğum soruyu aynen okuyorum; çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün vergi cennetlerinde kurulan bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun? Aradan süre geçti tık yok. Sonra bir gün gazetelerde ’Kılıçdaroğlu’na dava açtım’. Vah vah vah, ne kadar korktum. Dava açsan ne olur, dava açmasan ne olur? Sen benim soruma otur adam gibi cevap ver, adam gibi.

Herhalde beyefendi beni dinliyordur, önce baştan bir tavsiyem olsun sevgili Erdoğan’a, yanına bir doktor al, doktor da yanında olsun.

-“30 MİLYAR DOLARI NEREYE HARCADIN?”

İkinci bir soru daha sormuştum. Sen gittin her tarafta dedin ki ‘Suriyelilere 30 milyar dolar para harcadım’. Bunu açıkla, 30 milyar doları nereye harcadın? Bunun cevabı henüz verilmiş değil. Sevgili Erdoğan gözlerinden öperek bir soru daha sorayım. 30 milyar doları ne zaman nerede kimin için harcadın?

Sonra çıktı Balıkesir’de ‘sen bunu ispat et’ dedi. Madem istiyor, ispat edelim. Beni tanımıyor, öyle anlaşılıyor. Hikayeyi anlatayım kısaca.

-“1 AĞUSTOS 2011 MAN ADASI DEVLETİNDE BİR ŞİRKET KURULUR”- 

1 Ağustos 2011 Man Adası Devletinde bir şirket kurulur. Küçücük bir ada. Belvey Limited Şirketi. O şirketin kuruluş senedi de bizde.

-“ŞİRKETİN SERMAYESİ 1 STERLİN”-

Şirketin yönetim kurulu bir kişiden oluşmaktadır, Sıddık Ayan. Şirketin sermayesi 1 sterlin. Adresini de vereyim Reşitpaşa Caddesi Yol sokak Sarıyer, İstanbul, bir Sterlinlik bir şirket. Sıddık Ayhan bir süre sonra 15 Kasım 2011’de bu şirketi Kasım Öztaş’a devreder.

Şimdi ben Erdoğan’a bir soru soruyorum. Tekrar. Sıddık Ayhan kimdir, tanıyor musun? Eminim benden çok daha iyi biliyorsun kim olduğunu? Peki bu Kasım Öztaş’ı tanıyor musun? Eminim onu da çok yakından tanıyor.

-“BU ŞİRKETİN BÜTÜN KAYITLARI BİZİM ELİMİZDE”-

Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Diyeceksiniz ki bu şirkete para gitti mi, evet para gitti. Şimdi geliyorum, para nereye ne zaman gitti.

-“ENİŞTE- 2.5 MİLYON DOLAR BELVEY ŞİRKETİNE PARA GÖNDERİYOR”-

15 Aralık 2011 tarihinde Ziya İlgen, enişte 2.5 milyon dolar Belvey şirketine para gönderiyor.

-“2.5 MİLYON DOLAR PARAYI NİYE GÖNDERİR SENİN KARDEŞİN?”-

15 Aralık 2011 tarihinde Mustafa Erdoğan, kardeşi 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 1 sterlinlik şirkete 2.5 milyon dolar parayı niye gönderir senin kardeşin?

26 Aralık 2011 tarihi Ziya İlgen yine 1 milyon 250 bin dolar para gönderir.

26 Aralık 2011 tarihinde Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 bin dolar para gönderir.

27 Aralık 2011 Osman Ketenci, dünür dedim ya 1 milyon 250 bin dolar gönderiyor.

Mustafa Gündoğan, 1 milyon 250 bin bu dedim ya eski özel kalem müdürü

28 Aralık 2011 Mustafa Gündoğan 250 bin dolar.

28 Aralık 2011 Osman Ketenci 1 milyon dolar.

29 Aralık 2011 Ahmet Burak Erdoğan, oğlu 1 milyon 450 bin dolar.

4 Ocak 2012 Ahmet Burak Erdoğan 2 milyon 300 bin dolar gönderir.

Şimdi diyecekler ki ya bunların belgesi var mı?

-“BÜTÜN BU PARALARIN SWİFT MESAJLARI ELİMİZDE”-

Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Diyeceksiniz ki bu swift mesajı ne demek? Ben de bilmiyordum, bankacılara sorduk. Yurt dışına para dolar gönderirken bu mesaj ile gönderilirmiş. Hepsi gönderdiklerinin tamamı swift mesajları elimizde. Yetiyor mu? Bu beni tatmin etmez dedim. Ne lazım bana, bankaların dekontu lazım dedim. Bu paranın gönderildiği dekontlar. Şimdi diyecekler ki ‘bu belgeler sahtedir’. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Sadece Türkiye’de değil, bu parayı yurt dışına göndermişler. O şirketlerin de kayıtların da var. Hepsinde var, hiç sağa sola kaçmaya gerek yok. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın.”