CHP’li Yılmaz, Batıkent’te bulunan Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi öğrencilerinin yoklama tehdidiyle “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine katılıma zorlanmasını Meclis gündemine  taşıdı. Yılmaz, “Lisede düzenlenen etkinliğe katılması için öğrencilere baskı yapılmış mıdır? Görevliler bu zorlama yetkisini nereden almışlardır? Baskı yapıldı ise baskı yapan görevliler hakkında bir inceleme başlatılmış mıdır?” sorularını yöneltti.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Batıkent’te bulunan Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi öğrencilerinin yoklama tehdidiyle “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine katılıma zorlanmasını Meclis gündemine taşıdı. Etkinliğin içeriğini soran Yılmaz, “Lisede düzenlenen etkinliğe katılması için öğrencilere baskı yapılmış mıdır? Görevliler bu zorlama yetkisini nereden almışlardır? Baskı yapıldı ise baskı yapan görevliler hakkında bir inceleme başlatılmış mıdır?” dedi.

YILMAZ: “ÖĞRENCİLER YOKLAMA İLE TEHDİT Mİ EDİLDİ?”

Ankara Batıkent’te bulunan Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi’nde  yoklama tehdidiyle “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine katılıma zorlanan öğrenciler Meclis gündemine taşındı. Yılmaz, “Öğrenciler yoklama ile tehdit edilmiş midir? Etkinlik esnasında yoklama alınmış mıdır?” diye sordu.

Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi’nde  “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği düzenlendiği iddialarının doğru olup olmadığını da soran Yılmaz, “Etkinlik ders saatinde mi düzenlenmiştir? Etkinlik saati hangi derslere denk gelmiştir? Bu etkinlik ders saatlerinde oldu ise eğitim programındaki aksama telafi edilecek midir?” sorularını yöneltti.

Etkinliğin Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde olup olmadığını sorgulayan Yılmaz, “Etkinliği düzenleyen kurum hangisidir? Etkinliğin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlendiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, kaç öğrencinin bu yoklamalı etkinliğe katıldığı sorusunu yönelterek, “Söz konusu dini etkinliğin imam eşliğinde yapıldığı iddiaları doğru mudur?” dedi.

İMAMLAR EK ÜCRET ALIYOR MU?

Yılmaz, Ankara’da kaç okulda Mevlid-i Nebi etkinliklerinin planlandığını sorarak, “Etkinliklere katılım için zorlama devam edecek midir?” sorusunu yöneltti.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde “Görevlendirilen imamlar okullarda yaptıkları çalışmalar nedeniyle ek ücret almakta mıdır?”  diyen Yılmaz, “Almakta ise ödenen etkinlik ücretini kim karşılamaktadır?” ifadelerini kullandı.