140512-sitkikahvecioglu_5

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük Atatürk Heykeli’ni yaptıran, Artvin’de yaptırdığı yurt ile  eğitime  büyük destek veren Kahvecioğlu Vakfı Yönetim kurulu Başkanı Avukat Sıtkı Kahvecioğlu  açık kalp ameliyatı oldu.

Her gün Yukarı Şehitlik Köyü (Mamasminda) yolunda  eşi ile sabah yürüyüşleri yapan Kahvecioğlu çifti Fabrika deresi’ne geldiğinde Sıtkı bey  kolunda bir ağrı hissetti. Ağrıyı gece üstüne yatmaya yorumlayan Kahvecioğlu’na  eşi Kadriye hanım belirtiye daha ciddi bir yaklaşımda bulunarak  atkısını taşın üstüne sererek hemen  oturmasını ve dinlenmesini hiç hareket etmemesini söyledi. Telefonla araç istedi.

AMELİYAT KOŞUYOLU ACI BADEM HASTANESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

Kahvecioğlu hemen Artvin Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü. Kardiyoloji Uzm. Acilen anju yapılması gerektiğini söyledi. Ambulans ile Trabzon’a götürülen Kahvecioğlu’nun 4 damarının tıklalı olduğu ve ameliyat gerektiği   anlaşıldı. Ameliyat için Buradan İstanbul’a götürülen Av. Sıtkı Kahvecioğlu  4 Aralık Pazartesi günü  Koşu Yolu Acıbadem Hastanesi’nde  ameliyata alındı. Ameliyatı son derece başarılı geçen Kahvecioğlu’nun sağlık durumu iyi ve tedavisi devam ediyor.

Eşi Kadriye Kahvecioğlu, Biliyorsunuz biz her sabah yürüyüş yaparız. Spor yaparız. 1 Aralık Cuma günü yine sabah yürüyüşümüzü yaparken Atatatep’ye doğru giden Yukarı şehitlik Köyü yolunda Fabrika deresi’ne geldiğimizde  Sıtkı Bey sol  kolunun ağrıdığını söyledi. Ben hemen durdurdum. Atkımı taşın üstüne serip oturttum. Hemen araç  istedim. Doktorlar anladı. Anju için Trabzon’a gittik. 4 damarı tıkalı olduğu anlaşıldı. Sıtkı Bey’in doktorları İstanbul’da.

  SOL KOLUNUZ AĞRIDĞINDA ÖNEMSEYİN

Hemen getirin dediler.  4 Aralık 2017 Pazartesi başarılı bir ameliyat gerçekleşti. Ben , en baştan başlayarak, Artvin devlet hastanesi doktorlarına, Trabzon’daki doktorlarımıza, bu ameliyatı gerçekleştiren doktorlarımıza teşekkür ediyorum.  Burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Ne olur bilinçli olalım. Kol ağrısı, göğüs ağrısı ihmale gelmez.

Ben bunu bildiğim için hiç geciktirme yapmadan ne yapılması gerekiyorsa yaptım. Her şey bir anda gelişti. Eve giderken kendimizi kısa sürede İstanbul’da bulduk.  Bu gibi acil durumlarda zaman çok önemlidir. Ben  herkesi bir kere daha sağlık konusunda  daha dikkatli olmaya davet ediyorum.

Sıtkı beyin ameliyatı sonrası bir çok dost, akraba ve arkadaşlarımız bizi aradı, aramaya da devam ediyor. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Dostlar var olsun. Gerçekten güzel bir duygu. Av. Sıtkı Kahvecioğlu memleket sevdalısıdır. Onun için “Memlekete hizmet ne güzel ibadet” sözünü vakfın sloganı olarak yazmış ve memlekete hizmetlerini bu bilinçle yapmıştır.”dedi.

KAHVECİOĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN DİYOR ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ

Türkiye ve dünyadaki en büyük Atatürk heykeli’nin  mimarı Sıtkı Kahvecioğlu,nun Artvin’e kattığı  maddi manevi değerler, bugün meyvelerini veriyor. Eğer Atatepe diye Türkiye’de nam salmış bir yer varsa onun eseridir. Bir çok öğrenci sıcacık yutlarında kalıyor, eğitime devam ediyorsa onun katkıları sayesindedir. Kahvecioğlu gibi işadamlarımız sayesinde bunun gibi bir çok hayır işleri yapılmış, bundan sonrada Atrtvin yürekli bu insanların desteği gelmeye devam edecektir. Biz Artvin Post gazetesi olarak Kahvecioğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı   Hayırsever Avukat Sayın Sıtkı Kahvecioğlu’na  geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK