ankara-koopfuari-08

Artvin S.S. Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifinin 7-10 Aralık 2017 günlerinde Ankara’da katıldığı 2. KOOPERATİFLER FUARI sona erdi.

ankara-koopfuari-18

 

Artvin’in 7 ilçesinden üretici kadın girişimcilerin katıldığı ATO Congresium’da açılan fuar 4 gün sürdü. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatif Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği fuara Türkiye genelinde faaliyette bulunan birçok kooperatif katıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci fuarın açılışını yaparak birçok standı ziyaret etti.

ankara-koopfuari-10

Artvinli kadın girişimcilerin de katıldığı fuarda; Artvin yöresine ait unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, turizme yönelik dekoratif hediyelik eşyalar, Artvin’de yetiştirilmeye başlanan kayın(İstiridye) mantarı, Artvin toprağından ve ağacından yetişen meyve ve sebze kuruları, yöresel mutfak lezzetleri Ankara’da satışa sunuldu.

ankara-koopfuari-13

Kadın Girişimciler Kooperatif Başkanı Hatice Nur Ersöz fuar bitiminde şu değerlendirmede bulundu: “İlk kez katıldığımız fuar çalışmasında, Artvin’imizi temsil etmek ve kooperatifimizi tanıtmak için aylardır yoğun çalışma içindeydik. Başarılı geçen fuar çalışmamız,  kadın girişimcilerimizin oluşturduğu bir ekiple gerçekleşti. Bu yüzden çok mutluyum. Bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

ankara-koopfuari-17

Fuarda özellikle Artvin’in bağrından çıkmış, toprağında yetişmiş doğal ürünler, mutfağımızda; çaşur, silor, erişte, cevizli börek, salata olarak macara, katmer, Laz böreği, Şavşat’tan kaymaklı gevrek, Ardanuç ketesi, bal, alıç marmelatı, pestil, bekmez, kızılcık korovası, ceviz, fasulye, Berta patatesi, tereyağı, Yusufeli kepekli pirinç, kayın mantarı, hurma, tut, kaysefi, erik açması vb. ayrıca Hopa Halk Eğitimi Merkezinde Hopa bebekleri, dekoratif hediyelik eşya, Arhavi ilçesinden taş bebek ve hasır sepeti, Murgul ilçesinden bakır işleme dekoratif eşya ve mutfak araç gereçleri, Borçka ilçesinden ağaç işlemeleri, Engelsiz Yaşam Merkezinden engelli çocukların ürettikleri el işleri, Artvin’in değeri, merhum Ali Saraç’ın oğlu ve torunlarına bıraktığı turizme yönelik ağaçtan yapılan hediyelik eşyalar, Artvin Halk Eğitim Merkezinden ehram, modernize edilmiş salon ve mutfak takımları ve adını sayamadığım onlarca ürün Ankara’da satışa sunuldu.

ankara-koopfuari-15

Fuardaki standımıza en çok Artvinli hemşerilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Milletvekilleri, işadamları, sivil toplum örgütleri hem destek ve hem de girişimci kadınlarımızın ürünlerini satın alarak bizleri onurlandırdılar. Artvin Vakfı ve Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği başta olmak üzere diğer derneklerimiz akordeon, tulumcu sanatçılarımızı fuara getirerek fuardaki stantlardan bizi farklı kıldılar. İlgi ve desteklerini esirgemeyen Ankara’da yaşayan tüm hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. En renkli, en lezzetli, en bol çeşit ürünleri bizim stantta satışa sunuldu. Artvin’den gelen kadın girişimcilerimiz memnun ve mutlu olarak Ankara’dan ayrıldılar.”

ankara-koopfuari-14

Kooperatif Başkanı Ersöz açıklamasının son bölümünde: “ Artvin’den bu fuara katılma konusunda desteklerini esirgemeyen başta Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Celil Kahveci,  Ticaret İl Müdürü Birol Taş ve diğer kamu ve kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, yerel basın kuruluşlarının temsilcilerine ve adını sayamadığımız kişi ve kuruluşları çok teşekkür ederiz.” dedi.

ankara-koopfuari-23

Sedat VARAN