CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı 17-25 Aralık olaylarının yıl dönümüne binaen şu açıklamalarda bulundu; ‘17-25 Aralık,  AKP iktidarı ve Türkiye tarihi için kara bir lekedir, 17 Aralık olayları üzerinden tam dört yıl geçmesine rağmen hala insanların aklında aydınlanmamış sorular vardır. dedi.

Basmacı; 7-25 Aralık darbeyse neden 4 bakan istifa ettirildi değilse neden adı geçenler hakkında herhangi bir işlem yapılmadı, Reza Zarrab neden hayırsever denilerek salıverildi ve dosya kapatıldı’ dedi.

TÜRK MİLLETİNE YAPILAN BİR İHANETTİR.

Konuşmalarına şu sözlerle devam eden Basmacı  ‘Yedi ayın sonunda, AKP’li üyelerin oylarıyla komisyon yolsuzlukla suçlanan bakanların Yüce Divan’da yargılanmasının gerekmediğini bildiren bir karar aldı. Bu karar TBMM Genel Kurulu’na tartışmaya açıldı. Yapılan oylamada, adları yolsuzluk iddialarına karışan 4 eski bakan Çağlayan, Güler, Bağış ve Bayraktar’ın Yüce Divan’a gönderilmesine yönelik önergeler reddedildi ve üzeri kapatıldı, bu da gösteriyor ki 17-25 Aralık olayları ülkemiz için hala muamması bitmeyen kara bir lekedir’ dedi.