aynı gala (10)

Hatay Büyükşehir Belediyesi,Samandağ Belediyesi ve Arsuz Belediyesi iş birliği ile hazırlanan ‘Aynı Toprağın Çocukları’ adlı Belgeselin galası dün 21 Aralık 2017 Perşembe günü  Hatay il Kültür merkezinde  gerçekleştirildi.Belgesel galasına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Atso Başkanı Hikmet Çinçin,Atso Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof.Dr. Mehmet Maden, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız,  HBB Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Kilisli ,Metin Açık, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından katkı sunan kurum kuruluş temsilcilerine teşekkür plaketi verildi .

aynı gala (8)

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e katkılarından dolayı ,Belgeselin yönetmeni Talat Ersoy tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

aynı gala (11)

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında:” Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan kavgalara, savaşlara, üzücü olaylara rağmen Ne mutlu ki; Yüzyıllardır bu coğrafyada kardeşlik, hoşgörü içinde yaşıyoruz. Birlikte, hüzünleniyor, birlikte gülüyor, farklılıklarımızı zenginlik olarak bilerek, Halkların birleştirici gücü olan değerlerimizi geleceğe taşıyarak, geleneklerimizi kuşaktan kuşağa aktararak aydınlık yarınlara yürüyoruz. Atalarımızdan bugünlere kalan kültürel mirasımızı sürdürme, yaşatma azmi ve kararlılığı aydınlık yarınlarımızın teminatı olmaya devam edecektir.  Aynı toprağın çocukları  adlı çalışma ,bu anlamda barışa,kardeşliğe ,birliğimize,kardeşliğimize , yüzyıllardır egemen olan Hatayımızın hoşgörü ikliminin devamına hizmet ediyor. Bu çalışma 13 medeniyete ev sahipliği yapmış   Hatayımızın, barış,hoşgörü iklimini anlatıyor. Bu toprakların kültürel zenginliğinin, kardeşliğinin ve hoşgörüsünün beyaz perdeye yansıtıldığı belgeselimizde başta Yönetmenimiz Sayın Talat Ersoy ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”ifadelerine yer verdi.

aynı gala (1)

aynı gala (9)

gala ödül (2)