Başta 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzete toplumun her kesiminden 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tepkiler büyüyerek devam ediyor.
11.Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL:

ABDULLAH-GÜL-670x330

“696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” dedi. Abdullah Gül, AK Parti’ye söz konusu maddeyi gözden geçirme çağrısı yaptı.

TÜSİAAD

“Son KHK’nın konusu olan düzenlemeler, toplumun geniş kesimlerini ilgilendirmektedir. Yeni KHK’nın içeriğinde yer alan ucu açık düzenlemeler, hukuk devleti ilkelerine uygun olmayacak neticelere sebep olabilir. Çünkü başka niyetle kullanılmaya elverişli bu düzenlemeler toplumun huzurunu etkileyecek birçok sıkıntıya neden olabilir.

DİSK Genel Başkanı Kani BEKO:

kani-beko-kidem-tazminatinin-fona-devri-kidem-9678727_7296_300

“Hükümet ülkeyi Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yönetmeye, 15 Temmuz darbecilerinin kapatmak istediği meclisi işlevsizleştirmeye, Anayasa’ya aykırı düzenlemeleri KHK’lar ile hayata geçirmeye maalesef devam etmektedir.

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Dersim, Hakkari, Kars-Ardahan, Muş, Şanlıurfa, Şırnak ve Van baroları:

justice-2747368_960_720

“Anayasanın 17/3 hükmüne göre ‘Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tâbi tutulamaz’. Tek tip giysi uygulamasının insan onuruna aykırı olduğu açık olup uygulamayla tutuklu ve hükümlülerin insan onuruna aykırı muamele görme yasağı ihlal edilmiş olacaktır. Geçmişte 12 Eylül darbesinden sonra cezaevlerinde yaşanan sancılı deneyimlerden de görüleceği üzere tek tip giysi uygulaması toplumsal barışı da zedeleyecek bir uygulamadır. Öte yandan henüz yargılamaları devam eden ve haklarında kesinleşmiş bir mahkûmiyet hükmü bulunmayan sanıklara tek tip kıyafet uygulamasının özellikle masumiyet karinesine aykırılık teşkil edeceği göz ardı edilmektedir.”
Av. Turgut KAZAN

Türkiye Sudan değildir. Avrupa Konseyi üyesidir. AİHM kuralları Yunanistan’ı bağladığı gibi, bizi de bağlar.  Dolayısıyla, KHK ile getirilen cezasızlık kuralı uygulayanları da, yararlananları da kurtarmaz.

001

 

Av. Celal ÜLGEN

05celalulgen25cm

Tek tip giysi uygulaması biraz Amerika özentisi ama daha çok 12 Eylül hortlamasıdır.
Yargıla, sorgula, araştır ama eziyet etme, psikolojik baskı kurma, peşin suçlu imajı yaratma.

002

Prof. Dr. Bahadır EERDEM
587540afe50aa912f8b9ebaa

695 s.KHK ile eline silah alan darbeci ya da terörist diyerek birini vurur öldürürse hesap vermeyecek. Bu nasıl bir hukuksuzluk.
Bu hakkı kim kime hangi güce dayanarak veriyor.
Yargı dışında kimse kimseye darbeci terörist diyemez.
Kolluk ve asker dışında kimse kimseye müdahale edemez.
006

Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU:

omer-faruk-eminagaoglu-na-cumhurbaskanina-hakaret-sorusturmasi-102538-5

AKP, 696 sayılı KHK ile attığı adımla 12 Eylül Darbesinin geçici 15 nci maddesini yeniden kalıcı bir biçimde getirmiş, bu yolla kalıcı bir darbe yönetimi söz konusu olmuştur.

003

 

Av. Aslı KAZAN:

F7v_dr5r

KHK Anayasa ve yasaların bulunmadığı bir yeni alan inşa ediyor. Alanda yurttaşlar hukuksal güvencelerinden arındırılmış halde çıplak,, failler ise sürekli bir cezasızlık güvencesiyle donatılmış haldedir.

004

Av. Gönenç GÜRKAYNAK:


20 yıllık avukatım. 13 yıldır 7’yi aşkın üniversitede hocalık yapıp hukuk öğretiyorum. Aşağıdaki düzenleme sadece 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı ile ilgiliyse, yanlış yazılmış. Bu haliyle geleceğe yönelik genel af hükmündedir ve hukuksuzdur. Ortadan kaldırılması gerekir.

005